ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αρνητικά για χολέρα τα πρώτα αποτελέσματα του 79χρονου Ολλανδού τουρίστα

Αρνητικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων για εντοπισμό χολέρας του 79χρονου Ολλανδού τουρίστα ο οποίος νοσηλεύεται σε ΜΕΘ στο Θεραπευτήριο ΥΓΕΙΑ.

Ωστόσο οι εξετάσεις θα συνεχιστούν σε μοριακό επίπεδο, δηλώνουν λοιμωξιολόγοι από το ΚΕΕΛΠΝΟ με σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε τα αποτελέσματα την ερχόμενη εβδομάδα.


Ο 79χρονος Ολλανδός τουρίστας νοσηλεύεται από την περασμένη Κυριακή στο ΥΓΕΙΑ, καθώς εμφάνισε σοβαρά συμπτώματα γαστρεντερίτιδας κατά την διάρκεια των διακοπών του στην Κω με την σύζυγό του.

Όπως είναι φυσικό, έχει ήδη σημάνει συναγερμός στις υγειονομικές αρχές ενώ και κλιμάκιο ειδικών γιατρών και λοιμωξιολόγων βρίσκεται ήδη στην Κω για ελέγχους.

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το περιστατικό και σε ανακοίνωσή του το απόγευμα της Παρασκευής αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με το περιστατικό οξείας λοιμώδους γαστρεντερίτιδας με σοβαρές επιπλοκές σε Ολλανδό τουρίστα, το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. ενημερώνει πως ο αρχικός εργαστηριακός έλεγχος στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Βάρης και στο Περιφερικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας δεν είναι επιβεβαιωτικός για την ύπαρξη δονακίου της χολέρας. Η εργαστηριακή διερεύνηση συνεχίζεται με περαιτέρω μοριακό έλεγχο. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. παραμένει σε επιφυλακή για την πλήρη διερεύνηση και εξιχνίαση του περιστατικού».

Από την πλευρά του το Θεραπευτήριο Υγεία αναφέρει τα παρακάτω σε ανακοίνωσή του:

«Κατόπιν σχετικών αναφορών στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιβεβαιώνουμε ότι το απόγευμα της Κυριακής 27/09/2015 μεταφέρθηκε με ιδιωτικό αεροπλάνο και ιδιωτικό ασθενοφόρο συνοδεία ιατρού, στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ Ολλανδός υπήκοος 79 ετών προερχόμενος από το Νοσοκομείο της Κω με σοβαρό οξύ διαρροϊκό σύνδρομο.

Από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του ο ασθενής νοσηλεύεται σε ειδικό χώρο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, όπου λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα και ειδικά μέτρα προστασίας και βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή, σύμφωνα με τις οδηγίες του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και τις προδιαγραφές του οργανισμού Joint Commission International του οποίου την διαπίστευση κατέχει το ΥΓΕΙΑ.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αρμοδίως το ΚΕΕΛΠΝΟ και εστάλησαν όπως προβλέπεται καλλιέργειες στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας όπου και αναμένουμε τα οριστικά αποτελέσματα».

Πηγή: onmed