ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φαρμακευτικό deal Pfizer με Synthon για τη θεραπεία της ΣΚΠ

Η Pfizer Inc και η Synthon, μια διεθνής φαρμακευτική εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη σύνθετων γενόσημων φαρμάκων, ανακοίνωσαν ότι συνάψανε συμφωνία με την οποία η Pfizer απέκτησε τα αποκλειστικά δικαιώματα εμπορικής εκμετάλλευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οξική γλατιραμέρη, μια πιθανή γενόσημη έκδοση του πρωτότυπου φαρμάκου Copaxone® για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας διαλείπουσας σκλήρυνσης κατά πλάκας (RRMS).

Τον Νοέμβριο του 2011, η Synthon κατέθεσε αίτηση (ANDA) στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για την παραγωγή ενός νέου σκευάσματος ημερησίας χορήγησης 20 mg / ml οξικής γλατιραμέρης. Στις αρχές του 2014, η Synthon κατέθεσε αντίστοιχη αίτηση στον FDA για τη χορήγηση 40mg / ml οξικής γλατιραμέρης τρεις φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, η Synthon πιστεύει ότι μετά την παρέλευση 6 μηνών από την ημερομηνία της αίτησης για τη χορήγηση 40mg / ml οξικής γλατιραμέρης, μπορεί να λήξει η συμφωνία για αποκλειστική εμπορική εκμετάλλευση σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου Hatch-Waxman.


«Νευρολογικά νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελούν μερικές από τις πιο εξουθενωτικές ασθένειες της εποχής μας», δήλωσε ο Nguyen Diem, περιφερειακό πρόεδρος της Phizer Βόρειας Αμερικής. “H σημαντική εμπειρία της Pfizer στην επιτυχή δημιουργία καινοτόμων φαρμάκων, μαζί με την επιστημονική εξειδίκευση της Synthon στις νευροεκφυλιστικές ασθένειες, θα μας επιτρέψουν να αξιοποιήσουμε τις βασικές μας δυνατότητες για την υποστήριξη της βελτίωσης της υγείας των ασθενών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η Pfizer θα έχει αποκλειστικά δικαιώματα για την εμπορική εκμετάλλευση και των δύο δοσολογικών σχημάτων οξικής γλατιραμέρης της Synthon στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Synthon είναι υπεύθυνη για την κλινική ανάπτυξη, την κατασκευή και την προμήθεια της οξικής γλατιραμέρης. Η Pfizer είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για την εμπορική διάθεση της οξικής γλατιραμέρης στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι για τη συνεργασία με την Pfizer για την παρουσίαση της οξικής γλατιραμέρης στους ασθενείς και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Ζακ Lemmens, διευθύνων σύμβουλος της Synthon. “Η συνεργασία μας θα εξασφαλίσει την ταχεία «είσοδο» ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας, μέσω της καλά εδραιωμένης παρουσίας της Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία με τη σειρά της μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση σε σημαντικά φάρμακα για τους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση».

Πηγή : virus