ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Συνάντηση Βλασταράκου-Κουρουμπλή

PharmaTeam: Επειδή δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποια αναφορά στα φαρμακεία, τι να υποθέσουμε; Ότι αφορά και τα φαρμακεία ή όχι; Τελικά μήπως έχουμε πληρωθεί και δεν το ξέρουμε;
Γιατί όλοι οι άλλοι προσπαθούν να διακανονίσουν τα παλιά χρέη του ΕΟΠΥΥ εκτός από εμάς. 


Διαβάζουμε στο Healhview.gr:
Δέσμευση του υπουργού Υγείας προς τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κο Βλασταράκο κατά τη συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας, ότι εώς το τέλος του 2015 θα εκδοθεί νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δοθεί παράταση για τη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών στους παρόχους. Πρόκειται για τις οφειλές προς τους παρόχους υγείας που αφορούν μέχρι και το τέλος του 2011 οι οποίες ανέρχονται μόνο για τα εργαστήρια και τα ιατρεία στα 280 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσόν αυτό έχει επιστραφεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.


Ο Υπουργός Υγείας κος Κουρουμπλής, όρισε και για αύριο Τρίτη, στη 13.00, σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας στην οποία θα συμμετέχουν ο Υπουργός Υγείας, ο Πρόεδρος του Π.Ι.Σ, ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός και ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού κ. Ιωάννης Βαφειάδης, προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από τις βεβαιώσεις αποδοχών προς τους παρόχους υγείας. Στις βεβαιώσεις δεν περιλαμβάνεται το clawback του 2ου εξαμήνου του 2014, σε σχέση με το ατομικό όριο κάθε παρόχου, καθώς και η εκκρεμούσα απόφαση για το επιπλέον κονδύλι των 24 εκ. ευρώ σε σχέση με το συνολικό κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων των παρόχων υγείας.

Ο Υπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Π.Ι.Σ. για την πρόθεσή του να ρυθμίσει αυτά τα ζητήματα.

Τέλος, προγραμματίζεται μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας όλων των συναρμόδιων φορέων για τις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού στα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία βρίσκονται σήμερα σε μεγάλη αδυναμία κάλυψης των αναγκών. Ο κ. Βλασταράκος έθεσε το θέμα στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος υποσχέθηκε να συζητηθούν στη σύσκεψη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι Πρόεδροι της ΟΕΝΓΕ και της ΕΙΝΑΠ και άλλων οργανώσεων των νοσοκομειακών ιατρών, προκειμένου να εξευρεθούν τρόποι για επιτάχυνση της διαδικασίας των προσλήψεων.