ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Χωρίς συμβεβλημένους γιατρούς από σήμερα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ

Δύσκολη η εβδομάδα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ αφού μετά τις ιδιωτικές κλινικές, μπαίνουν στο χορό των κινητοποίησεων και οι συμβεβλημένοι γιατροί, αντιδρώντας στο προσχέδιο της σύμβασης εργασίας του Οργανισμού, χαρακτηρίζοντας το ως απαράδεκτο. Εκτός όμως από το προσχέδιο της σύμβασης, η Ένωση των γιατρών (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) διαμαρτύρεται και για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού προς τα μέλη της. Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ο Οργανισμός χρωστάει το 10% των
επισκέψεων και πράξεων από 1/1/12, 4 μήνες του 2013 σε πράξεις και 3 μήνες του 2014 επίσης σε πράξεις ενώ σε αυτά προστίθενται και τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.
Σχετικά με την "επερχόμενη" σύμβαση οι γιατροί αναφέρουν ότι στο κείμενο, δεν προκαθορίζεται ο αριθμός των επισκέψεων, υπάρχουν ασάφειες γύρω από το ωράριο και την αμοιβή των γιατρών, καθώς και στις κατ’ οίκων επισκέψεις, με αποτέλεσμα να δίνεται ουσιαστικά, όπως λένε, η δυνατότητα στον ΕΟΠΥΥ "να μειώσει την αξία της ιατρικής επίσκεψης". Ακόμη, όπωσ υπόστηρίζει η Ένωση των γιατρών, ο Οργανισμός έχει αποφασίσει μείωση 40% στην τιμή των ιατρικών πράξεων σε περίπτωση αυτοπαραπομπής.
Από την άλλη συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας, οι 28 μεγάλες κλινικές της χώρας που ανήκουν στο Σύνδεσμο Ελληνικών Κλινικών, διαμαρτυρόμενοι για τις οφειλές του Οργανισμού, που πλέον φτάνουν τα 450 εκατομμύρια, εκ των οποίων τα 100 είναι παλιά χρέη και τα 350, είναι χρέη του Οργανισμού μέχρι το 2014.

Πηγή: healthview