ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Νέο μέτωπο στον εμφύλιο του ΙΣΑ

Διευρύνεται το πεδίο σύγκρουσης μεταξύ των μελών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), με την παράταξη «Θα πούμε την αλήθεια» να σηκώνει το γάντι.

Η αναφορά της ανακοίνωσης της ΝΙΚΙ-ΙΣΑ του Γ. Ελευθερίου στον εκπρόσωπο στο ΔΣ του ΙΣΑ της παράταξης «Θα πούμε την αλήθεια», Ε. Μπιλιράκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση του συνδυασμού.

Η ΝΙΚΙ-ΙΣΑ είχε χαρακτηρίσει τον κ. Μπιλιράκη «πρόθυμο» να επανεκλέξει τον κ. Πατούλη στη θέση του προέδρου με αντάλλαγμα την καρέκλα του αντιπροέδρου, αγνοώντας το κάλεσμα του σώματος για αναλογική αντιπροσώπευση.

Ο Τ. Τρόντζας, της συντονιστικής γραμματείας της παράταξης «Θα πούμε την Αλήθεια» καλεί τον κ. Ελευθερίου «να συγκρατηθεί».

«Ο φιλόδοξος κ. Ελευθερίου ήθελε να γίνει "Πατούλης στη θέση του Πατούλη" και μια και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 12% προσπάθησε να συμμαχήσει ακόμα και με τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο και μόνο για να φύγει ο Πατούλης», αναφέρει στην σελίδα της παράταξης στο Facebookο κ. Τρόντζας.

Κατά τον κ. Τρόντζα ο κ. Ελευθερίου επιτίθεται στο συνδυασμό γιατί αποφάσισε να στηρίξει ένα διαπαραταξιακό προεδρείο στον ΙΣΑ χωρίς να αποκλείσει την παράταξη που ανέδειξε πρώτη το εκλογικό σώμα. «Αντίθετα με τη στάση μας θέσαμε τέρμα στη μονοκομματική διοίκηση και ανοίξαμε την εποχή των συνεργασιών και του ελέγχου που τόσο έχει ανάγκη το ιατρικό σώμα», σημειώνει ο κ. Τρόντζας.

Όπως αναφέρει ο συνδυασμός «Θα πούμε την αλήθεια» έκανε πολιτική αρχών και θέσεων. «Αρχών γιατί το ΔΗΚΙ βγήκε μακράν η πρώτη παράταξη με 35% και ο κ. Πατούλης έλαβε προσωπικά 2000 περίπου ψήφους (περισσότερους από τις προηγούμενες εκλογές). Και θέσεων γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σαν σημαία την αποκλειστική απασχόληση και μια άκρως κρατικίστικη αντίληψη για την οργάνωση του συστήματος υγείας με την οποία έχουμε διαφορά ουσίας τόσο εμείς όσο και ο κ. Ελευθερίου».

Μάλιστα, ο κ. Τρόντζας καλεί τον πρόεδρο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και επικεφαλής της ΝΙΚΙ-ΙΣΑ να συγκρατήσει τα προσωπικά του πάθη γιατί συμφωνούν σε αρκετά σημεία και είναι αναπόφευκτο να βρεθούν μαζί στο μέλλον.

Πηγή: Virus