ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Οι περιφερειακοί Σύλλογοι σε ρόλο θεατή ή συμμέτοχου;

Καθ΄ότι πολλοί συνάδελφοι έχουν εκφράσει την προσωπική τους άποψη τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις επικείμενες εκλογές στον ΠΦΣ, κι ομολογώ προσωπικά πως διάβασα τα πάντα με προσοχή, θα ήθελα να αναφερθώ σε ένα θέμα που θεωρώ εξόχως σημαντικό και μέχρι σήμερα τίποτε δεν αναφέρθηκε σχετικά.
Ορμώμενος από την ακριτική Δράμα ασκώ το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπως οι μισοί Έλληνες φαρμακοποιοί που δουλεύουν έξω από τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα.
Τον Ιούνιο οι συνάδελφοι μου έδωσαν την ευκαιρία να εκπροσωπήσω την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσα από τη συμμετοχή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΦΣ.
Θα ήθελα να απευθύνω αυτές τις γραμμές τόσο σε όσους με τίμησαν, αλλά και σε όλους τους εκλέκτορες που αντιλαμβάνονται πόσο σημαντικές είναι οι διαφορές που αντιμετωπίζει ένα φαρμακείο στη μεγαλούπολη σε σχέση με ένα φαρμακείο της επαρχίας. Σε εκείνους που στα χωριά περιμένουν πότε θα φανεί στην περιοχή ένας αγροτικός ιατρός να εξετάσει τους ασθενείς που τον περιμένουν για να μπορέσουν να δουλέψουν κι εκείνοι.

Πολλές φορές, αναφέρονται στα blogs και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία της επαρχίας. Πολλοί συνάδελφοι ενημερώνονται με αυτόν τον τρόπο, ίσως όμως όχι όλοι, ίσως όχι όλοι όσοι θα έπρεπε, ίσως όχι εκείνοι που θέλουν να ηγηθούν ενός κλάδου που δεν έχουν ιδέα τί είδους προβλήματα αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία που βρίσκονται έξω από τη δική τους μεγάλη εκλογική περιφέρεια.
Τρομοκρατούμαι στην ιδέα ότι ίσως κληθεί να ηγηθεί του ΠΦΣ ένας άνθρωπος, ο οποίος διοικεί το μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας και οι αυξημένες του υποθέσεις, ή ίσως το ότι δεν το έφερε ποτέ η τύχη, τον εμποδίζουν να γνωρίζει τι συμβαίνει στην υπόλοιπη Ελλάδα, τί δυσκολίες αντιμετωπίζουν τα φαρμακεία της υπόλοιπης χώρας.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος των Φαρμακοποιών έχει την αποστολή να εκπροσωπεί με σθένος τα φαρμακεία ολόκληρης της Ελλάδας, να γνωρίζει προβλήματα, καταστάσεις και τοπικές ιδιαιτερότητες, ώστε να μπορεί με αποτελεσματικότητα να συνδράμει σε κάθε ανάγκη του κάθε τοπικού Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάτι που κάνει πάντα και ούτε καν οι χειρότεροι επικριτές του δεν μπορούν να αρνηθούν.
Ο Παννελήνιος Σύλλογός μας έχει ανάγκη από ένα προεδρείο που μέλημά του θα έχει την την χάραξη και την εφαρμογή πολιτικών που ως σκοπό θα έχουν να βγάλουν όλα τα φαρμακεία της χώρας από το τέλμα στο οποίο λόγω της κρίσης περιήλθαν και να φροντίσει για την ευημερία και την προκοπή τους, πάντα στο πνεύμα της εποχής και των αναγκών της και πάντα σε αγαστή συνεργασία με όλους τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους.
Σε κάθε περίπτωση η ουσιαστική ταύτιση των ιδιοτήτων «προέδρου ΠΦΣ» και «προέδρου ΦΣΑ» στο ίδιο πρόσωπο ή τέλος πάντων στην ίδια ομάδα διοίκησης το μόνο που θα καταφέρει είναι να παραμερίσει και να αδρανοποιήσει τους περιφερειακούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, καθώς ο ΦΣΑ θα αποφασίζει για λογαριασμό του ΠΦΣ.
Ποιός ρόλος θα απομείνει στους περιφερειακούς Συλλόγους; Ουδείς.

Μόνο ο ρόλος του θεατή...

Ανθόπουλος Στέφανος

Υποψήφιος για τη θέση του 
Ειδικού Γραμματέα του ΠΦΣ