ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Καλογερόπουλος Στυλιανός: Για μια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του ΦΣΑ που δεν έγινε ποτέ...!


Αγαπητοί συνάδελφοι,

είναι χρέος μου να καταθέσω δημοσίως τα πεπραγμένα της τριετίας που πέρασε. Εσείς θα αποφασίσετε ποιους θα εμπιστευτείτε και γιατί. 
Θα σταθώ: - Στα οικονομικά και στις πληρωμές.
- Στο ωράριο.
- Στη λειτουργία του Φ.Σ.Α. και στα λάθη που δεν πρέπει να επαναληφθούν.


ΠΛΗΡΩΜΕΣ


Την τελευταία τριετία οι φαρμακοποιοί του νομού Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας βρέθηκαν και βρίσκονται στο όριο της ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.
Από τη μια πλευρά η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας μας, η ελλιπής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, τα ληξιπρόθεσμα, οι συνεχείς πιέσεις για μείωση του ποσοστού κέρδους, το rebate,η μείωση του ποσοστού κέρδους στα ΦΥΚ, η πώληση τους και εκτός ιδιωτικών φαρμακείων καθώς και τα ΜΥΣΥΦΑ για τα οποία κάποιοι πιέζουν να πωλούνται από τα SUPER MARKET, τα δάνεια με υψηλό επιτόκιο έως 14%, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, το χάσιμο χρημάτων από τα αποθέματα λογω της διαδοχικής μείωσης των τιμών των φαρμάκων, ο Τειρεσίας κ.α.
Από την άλλη μεριά η αλαζονεία ολίγων που εξυπηρετούν τα δικά τους προσωπικά αλλά και μεγάλα συμφέροντα (μυστικές συμφωνίες που καταγγέλθηκαν στην ΓΣ του ΠΦΣ), οδήγησαν την Αττική σε άστοχες κινητοποιήσεις.
Κάποιοι απέφυγαν το βάρος των ευθυνών τους (για όλα φταίνε οι άλλοι) και στέρησαν από τους φαρμακοποιούς της Αττικής 2 μήνες έσοδα. Όλοι οι φαρμακοποιοί πήραν 12 επιταγές το 2012, οι φαρμακοποιοί της Αττικής πήραν 10 επιταγές ( εκτός Ιουνίου, Σεπτεμβρίου ) και σαν να μην έφτανε αυτό τον Αύγουστο του 2012 έβγαλαν οδηγία μέσω του site του ΦΣΑ που προειδοποιούσαν τον φαρμακοποιό της Αττικής να πάει σε διακοπές, γιατί οι συνταγές του Αυγούστου είναι… τοξικά απόβλητα!!
ΩΡΑΡΙΟ
Ο Νόμος Λοβέρδου (οι συμφωνίες του κ. ΛΟΥΡΑΝΤΟΥ με τον Ανδρέα Λοβέρδο) έφερε το βαθύ σκοτάδι στα φαρμακεία του νομού Αττικής
Το χάος που επικρατεί δεν περιγράφεται και όλα αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο αφ ενός στον Νόμο ΛΟΒΕΡΔΟΥ για το ωράριο, αφ ετέρου και εξ ισου σημαντικό ότι δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις των Δ.Σ και Γ.Σ.
Ποιοι δεν ήθελαν την υλοποίηση των αποφάσεων Δ.Σ και Γ.Σ και γιατί; Αυτό δεν δείχνει τον τακτικισμό τους και την υπακοή τους προς τα μεγάλα συμφέροντα;
Για την ιστορία
Από το 2010 μέχρι σήμερα.
Ζητήθηκαν να αυξηθούν τα φαρμακεία κατά 25% το Σάββατο. Δεν έγινε αποδεκτό από τον τ. πρόεδρο.
Σε απάντηση αυτού ο Αν. Λοβέρδος άφησε τα φαρμακεία σε πρώτη φάσηΔευτέρα – Τετάρτη και Σάββατο σύμφωνα με τα εφημερεύοντα. Σε δεύτερη φάση όλη την εβδομάδα και το Σάββατο, σύμφωνα με τα εφημερεύοντα.
Δεν έγινε καμιά προσπάθεια να αδρανοποιηθεί ο νόμος Λοβέρδου από το ΔΣ ή για να είμαι πιο ακριβής ενώ πήρε αποφάσεις το ΔΣ για το Σάββατο ή για τις εφημερίες (8πμ-5μμ , 5μμ-8πμ), δεν εφαρμόσθηκαν.
Μεθοδευμένα πήγε το θέμα στην ΓΣ και εκεί αποφασίστηκε να πάμε σε τοπικές συνελεύσεις και να αποφασίσουν με τον καλλικρατικό νόμο, που έδινε την αρμοδιότητα στους Δημάρχους για την λειτουργία των φαρμακείων του δήμου αλλά και το νούμερο των εφημερευόντων. Έτσι έγινε στους Δήμους Κηφισιάς, Αγ. Παρασκευής, Μεγαρέων , Διονύσου κλπ
Αποφασίσθηκε στην ΓΣ να πάμε σε ψηφοφορία για το ωράριο. Δυστυχώς ούτε αυτό υλοποιήθηκε.
Αυτό το ΔΣ μπορεί να καυχιέται ότι ήταν το μοναδικό που έπαιρνε αποφάσεις , αλλά ποτέ δεν υλοποιούνταν με ευθύνη του προέδρου και του γραμματέα.
Τώρα διαμηνύουν σε όλους ότι είναι οι μόνοι καλοί συνδικαλιστές, αλλά και χωρίς πολιτική ταυτότητα, ξέχασαν όμως να σας πουν ποιοι τους στήριξαν και πού είναι πολιτικά στελέχη και προσδοκούν να επανέλθουν στο club των golden boys, όπως τότε που ωφελούντο οικονομικά 100.000 ευρώ ετησίως, από θέσεις όπου είχαν διορισθεί (ΒΗΜΑ Σάββατο 16/3/2013). Ξεκινώντας από την εποχή που κυβέρνηση ήταν η Ν.Δ. και καταλήγοντας με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υπηρετώντας 3 υπουργούς και ξεπουλώντας τον κλάδο στα μεγάλα συμφέροντα για το χρήμα ,μειώνοντας το ποσοστό στα ΦΥΚ από 35% μεικτό στο 18%, και δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ των φαρμακοποιών με το ωράριο.
Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες κάποιων αφύσικων συμμαχιών που ως κοινό παρανομαστή έχουν…την προεδρεία του ΙΦΕΤ.
Τι κοινό έχει αυτή η συμμαχία με τον τ. υπουργό υγείας Αν. Λοβερδο;
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΣΑ
1) Θα πρέπει η λειτουργία του ΦΣΑ να είναι ανταποδοτική στα μέλη του. Αυτό σημαίνει ότι πέραν των απολαβών, που είχε ο κάθε ένας από εμάς μέσω του διανεμητικού, το κάθε μέλος θα μπορεί να μπαίνει με ένα κωδικό στο site του συλλόγου και να ενημερώνεται για:
- το τι του οφείλουν τα ταμεία.
- ποιες συνταγές έχουν κοπεί και γιατί.
- να γίνεται ηλεκτρονικά η αίτηση θεραπείας
- να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά για τα συλλογικά θέματα και με απόλυτη μυστικότητα και διαφάνεια και άλλα πολλά


2) Τα μέλη του ΔΣ του ΦΣΑ δεν θα πρέπει να μένουν παραπάνω από 2 θητείες ή 3 θητείες δηλ 6-9 χρόνια στην ίδια θέση π.χ Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος, Γραμματέας, Ταμίας.

3) Μετά την εκλογή του ΔΣ θα πρέπει τα μέλη του να προσκομίσουν στο Σύλλογο το Ε9.
Με αυτό τον τρόπο προφυλάσσονται από κατηγορίες πχ. (για παράνομο πλουτισμό), όπως έχει συμβεί σε αυτή την τριετία (στηνεφημερίδα παρασκήνιο, κ.α.).
Πρέπει η διαφάνεια όχι μόνο να ακούγεται σαν λέξη αλλά και να εισπράττεται από τα μέλη μας και την κοινωνία. Παράδειγμα προς αποφυγή η περίπτωση του συνδικαλιστή από το ΣΩΤΗΡΙΑ που πιάστηκε με το αρνί στον ώμο, και ντροπιάζει όλους τους συνδικαλιστές .Στο παρελθόν έχουν καταγγελθεί τέτοια κρούσματα στον δικο μας χώρο.

4) Θα πρέπει οι Συνδικαλιστές να μην εκμεταλλεύονται τη θέση τους και να δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των φαρμακοποιών μελών του συλλόγου μας.

5) Στο τέλος κάθε τριετίας θα πρέπει να υπάρχει πόρισμα ορκωτών λογιστών ώστε η νέα διοίκηση να παραλαμβάνει με διαφάνεια. Αλήθεια τι έγινε με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών , των οποίων ο έλεγχος ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2013.

6) Θα πρέπει να ενισχύεται το ταμείο αλληλοβοήθειας με ένα ποσό ελάχιστο κατά άτομο που θα ορισθεί από την ΓΣ και θα εισπράττεται κάθε μήνα. Αλήθεια όταν ήθελαν να σπαταλήσουν χρήματα για να νοικιάσουν το νέο κτήριο δεν σκέφτηκαν τους συναδέλφους που ήθελαν μια μικρή οικονομική βοήθεια και βρίσκονταν στο όριο της βιωσιμότητας .

7) Το κτίριο θα πρέπει επιτέλους να ανακαινιστεί. Ο 1ος και ο 5οςόροφος να γίνουν λειτουργικοί τόσο για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτό όσο και για τα μέλη μας που το επισκέπτονται συχνά πυκνά. Κάποιοι στο παρελθόν ήθελαν να το ανακαινίσουν με μη διαφανή τρόπο, Δεν το δεχθήκαμε. 
Μετά ήθελαν να πουλήσουν τους ορόφους έναντι χαμηλού τιμήματος, και να αγοράζαμε ένα νέο κτίριο με τα λεφτά του διανεμητικού λογαριασμού, με τα δικά σας χρήματα , και τέλος να φύγουμε από το υπάρχον και να νοικιάσουμε νέο στο ΜΠΡΑΧΑΜΙ έναντι 10.000 ευρώ μηνιαίως!!!
Σε όλα αυτά αντισταθήκαμε και τα καταφέραμε, δεν σπαταλήσαμε άσκοπα , τα χρήματα των μελών μας.ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΟΥΝ!!!!
Δεν θα ξεχάσω αυτούς που "συμφώνησαν" με τον Λοβέρδο, βάσει της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ (22-11-2011) για το διευρυμένο ωράριο. Αλήθεια τι κοινό μπορεί να έχει κάποιος συνδικαλιστής και ο δικηγόρος των διευρυμένων;
- Γιατί δεν έγινε η συνάντηση στα γραφεία του ΦΣΑ, παρουσία του Δ.Σ και έγινε σε restaurant στο ΨΥΧΙΚΟ με την παρουσία μόνο του συνδικαλιστή και του δικηγόρου των διευρυμένων;
- Δεν θα ξεχάσω σε αυτή την τριετία που πέρασε, έναν δήθεν μεγάλο συνδικαλιστή - συνεταιριστή που με δική του υπαιτιότητα χάσαμε την έκπτωση 5% που είχαμε από τις φαρμακαποθήκες (συνεταιριστικές και μη) και τις φαρμακοβιομηχανίες, αλλά και την πίστωση από αυτές.
Δεν είναι ηθικό και μπορεί να κατηγορηθεί από τα μέλη του για διαφυγόντα κέρδη με το να τα προτρέπει να μην εκτελούν συνταγές τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2012, γιατί είναι.. τοξικά απόβλητα μέσα από το επίσημο site του ΦΣΑ, και αυτός που έχει την πρώτη υπογραφή να κάνει τζίρο 25.000 ευρώ κατά δική του δήλωση.
- Δεν μπορεί ο φαρμακοποιός της γειτονιάς να δανείζεται για να εξυπηρετήσει τον Έλληνα πολίτη και ο γνωστός συνδικαλιστής να έχει κατευθυνόμενη συνταγογραφηση από ιδρύματα κατά δική του δήλωση.
- Δεν μπορείς να στερείς την ρευστότητα παίρνοντας ο φαρμακοποιός του Ν. Αττικής 10 επιταγές αντί 12 που πήραν όλοι οι φαρμακοποιοί της υπόλοιπης Ελλάδας, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει την πολιτική σκοπιμότητα του, που σε αναγκάζει να πατάς με τα 2 πόδια σε δυο βάρκες, χωρίς καμία από τις δυο να εξυπηρετεί το ελληνικό φαρμακείο.
- Δεν είναι δυνατόν εσύ κύριε συνδικαλιστή να καλείς τον κόσμο σε απεργίες, αναστολές πίστωσης και να κάνεις τζίρο με κλειστή πόρτα.
- Δεν μπορεί να μην εφαρμόζονται οι αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων.
- Δεν μπορείς να θέλεις να δημιουργήσεις νέους φαρμακοβιομήχανους γενοσημων των 500 ευρώ. Δεν σε εμπιστευόμαστε, τι ακόμα μας ετοιμάζεις? Αν ήταν κάτι για το καλό του κλάδου θα το είχες φέρει στο Δ.Σ. και στην Γ.Σ.
- Δεν μπορεί συνέχεια να λέει ανακρίβειες. Πόσες φορές έχει παραιτηθεί, πώς να τον εμπιστευτούν αυτοί που τους ζητά την ψήφο.
Στο παρελθόν πρόσφερε πολλά, γιατί όλοι μαζί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες υπερασπιστήκαμε κατά το καλύτερο δυνατό το φαρμακείο της γειτονιάς, τότε ήμασταν όλοι δίπλα του.
Σήμερα δεν τον εμπιστευόμαστε για αυτό και θα είμαστε απέναντι!!!!
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ.
ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.


Καλογερόπουλος Στυλιανός

Αντιπρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής