ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κοινή προσπάθεια για να μη μειωθεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη


Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να διατηρηθεί η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη τουλάχιστον στα φετινά επίπεδα. Προσπαθούμε συμμετέχοντας παντού, ακόμα και σε συσκέψεις με κλειστές θύρες, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε μια ελάχιστη πρόσβαση των ασφαλισμένων στο φάρμακο. 
Μαθαίνω ότι ήμασταν παρόντες ως ΠΦΣ και στην σύσκεψη όπου συζητήθηκε η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης στον προϋπολογισμό του 2014, την οποία –σημειωτέον- έχει ήδη προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας.  
Η εν λόγω πραγματοποιήθηκε στις 17 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΣΦΕΕ και συμεττείχαν όλοι οι παράγοντες της αγοράς όπως είναι εκπ΄ροσωποι του ΣΦΕΕ, της ΠΕΦ, ο κ.  Μ. Κάτσαρης Πρόεδρος ΠΣΦ, ο κ. Σ. Μπελώνης Πρόεδρος ΟΣΦΕ, ο κ. Κ. Κούβαρης Πρόεδρος ΦΣΠ και Β’ Αντιπρόεδρος ΠΦΣ, ο κ. Μ. Βλασταράκος Πρόεδρος ΠΙΣ, ο κ. Α. Γαλανόπουλος, Αντιπρόεδρος ΟΣΦΕ.

Όλοι συμφωνούν ότι η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για το 2014 πρέπει παραμείνει στα 2.250 δις ευρώ. Και να μην πέσει σε καμία περίπτωση εκεί που …ακούγεται για το 2014, δηλαδή στα 2 δις ευρώ. Προσοχή κύριοι. Σε μια τέτοια περίπτωση  θα προκληθούν τεράστια προβλήματα στην φαρμακευτική αγορά και στη δημόσια υγεία… Είναι μεγάλη η ευθύνη και πρέπει να το φωνάξουμε όλοι πριν να είναι αργά.