ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Εξωφλήθη ο Οκτώβριος στους φαρμακοποιούς

Πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών που πληρώνονται μέσω διανεμητικών λογαριασμών και είναι ήδη διαθέσιμα τα χρήματα με τα οποία εξωφλείται ο Οκτώβριος, ενώ τη Δευτέρα θα είναι διαθέσιμα και σε όλους όσους πληρώνονται μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ.
Χρειάστηκαν δύο (2) οκτάωρα παραμονής στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ του προεδρείου του ΠΦΣ προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής έκδοση, υπογραφή, θεώρηση και αποστολή στην τράπεζα του περίφημου εντάλματος των 61.000.000€ με το οποίο εξωφλούνται οι συνταγές του Οκτωβρίου.

Η Τετάρτη και Πέμπτη της εβδομάδας που τελειώνει ήταν αποκλειστικά αφιερωμένες στο να εξασφαλισθεί ότι το ένταλμα θα ετοιμαστεί, θα προωθηθεί έγκαιρα και προ πάντων δε θα προλάβουν να το απορροφήσουν κάποιοι άλλοι υγειονομικοί, από τους πολλούς φορείς που επιδιώκουν να πληρωθούν από τον ΕΟΠΥΥ.
Το ίδιο ισχύει και για το δεύρερο ένταλμα που περιμέναμε και αφορούσε εκχωρήσεις φαρμακοποιών προς φαρμακαποθήκες, το οποίο πήγε και ήρθε μεταξύ ΕΟΠΥΥ και τράπεζας τουλάχιστον τρεις φορές τις τελευταίες 15 μέρες. 
Τελικά σήμερα το πρωί το σχετικό ποσό κατατέθηκε στο λογαριασμό των δικαιούχων και το θέμα έληξε μετά κόπων και βασάνων.