ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Ποια είναι η πραγματική αξία των φαρμάκων; Πώς επηρεάζουν τη δαπάνη η σωστή χρήση και οι καθορισμένες θεραπείες;

από το pmjournal.gr
Συχνά οι συζητήσεις που αφορούν το κόστος των φαρμάκων εύκολα παραβλέπουν το μεγαλύτερο μέρος της εικόνας, όπως διαπιστώνει σε έρευνα του ο οργανισμός Pharmaceutical Research and Manufacturers of America (PhRMA).

Η ιατρική και η φαρμακευτική δαπάνη συνήθως απομονώνονται σε αυτές τις συζητήσεις, δίχως να εξετάζονται οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κατάλληλη χρήση των φαρμάκων στη μείωση του συνολικού κόστους, με την πρόληψη ή την επιβράδυνση της εξέλιξης της ασθένειας.


Στην έρευνά του ο PhRMA ορίζει ότι η σωστή χρήση των φαρμάκων βελτιώνει τα αποτελέσματα για την υγεία, ενώ η έλλειψη της τήρησης των καθορισμένων θεραπειών μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των δαπανών της ιατρικής περίθαλψης, η οποία κανονικά θα μπορούσε να αποφευχθεί. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι δυνατότητες εξοικονόμησης κόστους σε άλλες υπηρεσίες από την κατάλληλη χρήση των φαρμάκων μπορεί να είναι σημαντική, ιδιαίτερα για τον αυξανόμενο αριθμό του πληθυσμού σε ορισμένες χώρες που πάσχει από χρόνιες ασθένειες.

Στην παρουσίαση που ακολουθεί, ο PhRMA εστιάζει σε ασθένειες όπως ο διαβήτης και η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια για να παραθέσει το συγκεκριμένο ζήτημα: