ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


ΠΙΣ: 24ωρη πανελλαδική απεργία των ιατρών


Πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου όλοι οι γιατροί της χώρας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ). Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: « Η λογιστική τακτική του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ των συνεχών και με κάθε τρόπο περικοπών των δαπανών υγείας, η ελλιπής χρηματοδότηση, η ύφεση και η ανεργία (που προκαλούν μείωση εισφορών) οδηγούν σε υποβάθμιση όλων των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, τους ιατρούς σε οικονομική καχεξία και τους ασφαλισμένους σε εξασθένιση των παροχών τους και αδυναμία πρόσβασης και λήψης στοιχειώδους περίθαλψης».
Παράλληλα, ο ΠΙΣ τονίζει ότι:
« Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται συνεχώς, ιατροί, εργαστήρια, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητα του συστήματος. Τα νοσοκομεία αποδιοργανώνονται με την κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείων, τμημάτων και μονάδων και τη μείωση θέσεων του προσωπικού και οι νέοι οργανισμοί που δημοσιεύονται στα ΦΕΚ δείχνουν που οδηγείται το δημόσιο νοσοκομειακό σύστημα υγείας». «Συστηματικά ο ιατρικός κόσμος βάλλεται μέσα από την πολιτική επιβολής του μνημονίου και της τροϊκας, σε
όλα τα επίπεδα με κάθε τρόπο. Χρειάζεται συνεχής και συλλογικός αγώνας, προκειμένου να προασπίσουμε την αξιοπρέπεια και το κύρος του ιατρικού επαγγέλματος αλλά και τις ανθρώπινες παροχές υγείας προς τους ασφαλισμένους.
Καλούμε τις ομοσπονδίες του χώρου ΟΕΝΓΕ, ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, τους ιατρικούς συλλόγους και τις ιατρικές ενώσεις να εκφράσουμε μαζικά την διαμαρτυρία μας », καταλήγει η ανακοίνωση.


Πηγή: HealthDaily