ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Νέα φάρμακα μετά τις εκλογές

Νέα φάρμακα μετά τις εκλογές

Μετά τις εκλογές παραπέμπεται τελικά η έκδοση νέου δελτίου τιμών φαρμάκων από το υπουργείο Υγείας.

Τα νέα φάρμακα, για τα οποία ενέκρινε τιμή η αρμόδια επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, δεν θα λάβουν τελικά την τιμή που εγκρίθηκε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο δελτίο τιμών δεν θα εκδοθεί.Παράγοντες της φαρμακευτικής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι «τη στιγμή που εθνική και κοινοτική νομοθεσία προβλέπουν την άμεση πρόσβαση των ευρωπαίων ασθενών σε νέες θεραπείες, επιβάλλοντας την έκδοση Δελτίων Τιμών νέων φαρμάκων κάθε 90 ημέρες, η Ελλάδα ξεχωρίζει και πάλι διά της αδρανείας, έχοντας ξεπεράσει κατά πολύ την προθεσμία αυτή, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή των Ελλήνων πολιτών».

Τα νέα φάρμακα, που βρίσκονται σε αναμονή από το 2011, περιλαμβάνουν θεραπείες για ανθεκτική εστιακή επιληψία, μεταστατικό καρκίνο στα οστά, καρκίνο προστάτη, ηπατίτιδα C, προχωρημένο μελάνωμα, όλες τους σοβαρές παθήσεις που σε κάποιες περιπτώσεις δεν αντιμετωπίζονται σήμερα με το σύνολο των θεραπευτικών επιλογών.

Στην κατεύθυνση αυτή, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων κ. Μαριάννα Λάμπρου σημείωσε πως η ένωση αναμένει με αγωνία την τιμολόγηση τριών νέων φαρμάκων για Συστηματικό Ερυθηματώδη Λύκο, Αμυλοείδωση και Οζώδη Σκλήρυνση.

Πηγή: iatronet.gr