ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Σε κόντρα κυβέρνηση - φαρμακοποιοί - Κίττας: «Αν δεν σταματήσετε τις κινητοποιήσεις θα κλείσει η στρόφιγγα»


Σε τεντωμένο σκοινί βρίσκονται οι σχέσεις κυβέρνησης και φαρμακοποιών. Παρότι το πρωί κατατέθηκαν στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών 73 εκατ. ευρώ, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις τους, τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Υγείας κ. Χρ. Κίττας τηλεφώνησε στους εκπροσώπους των φαρμακοποιών ζητώντας να σταματήσουν την κινητοποίηση και να αρχίσουν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

«θα κλείσει η στρόφιγγα. Δεν πρόκειται να σας δώσουμε ούτε ένα ευρώ παραπάνω».

Σημειώνεται ότι οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ και των λοιπών Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς υπερβαίνουν το ποσό των 500 εκατ. ευρώ (μέχρι τον Μάρτιο 2012). Αν συμπεριληφθούν οι οφειλές του Απριλίου, το σύνολο των χρεών αγγίζει τα 750 εκατ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός κ. Παν. Πικραμμένος έχει ήδη ζητήσει να συναντήσει τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών. Η συνάντηση δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αργά το απόγευμα της Παρασκευής.


Πηγή: tovima.gr