ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


1,5 εκατ. πλαστές συνταγές στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση

1,5 εκατομμύριο πλαστές συνταγές πέρασε άγνωστος «χάκερ»  στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης! Όπως ανέφερε ο υπουργός  Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνάντησή του σήμερα με τους διοικητές των νοσοκομείων,  το ζήτημα διερευνά  η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο κ.  Λοβέρδος χαρακτήρισε επίσης «κατευθυνόμενη»  την κίνηση.

«Όσοι νομίζουν ότι θα χαλαρώσουν λόγω εκλογών να το ξεχάσουν» είπε ακόμα στους διοικητές των νοσοκομείων με τους οποίους συναντήθηκε.

Ο υπουργός Υγείας άναψε «πράσινο φως» και για τις προσλήψεις γιατρών με μπλοκ παροχής υπηρεσιών  (αμέσως μετά τις εκλογές). Όπως ανέφερε, για  να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις προσωπικού  στα νοσοκομεία, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων θα μπορουν να προσλαμβάνονται και σαν γιατροί του ΕΟΠΥ από τις  7 Μαΐου και στη συνέχεια θα καλούνται να καλύψουν κενά στα νοσοκομεία μια φορα την εβδομαδα.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην μη πληρωμή των προμηθευτών των νοσοκομείων, παρότι είναι «μνημονιακή» υποχρέωση από τις 31/3. «Δεν τους πληρώσαμε γιατί η τρόικα είπε ότι θα δώσει τα χρήματα μετά τις εκλογές» εξήγησε. Τόνισε ακόμα ότι  παρά το γεγονός ότι κάνουμε ό, τι μας λένε οι Ευρωπαίοι για να πάρουμε χρήματα απο το ΕΣΠΑ,  εν τούτοις οι ίδιοι   δεν μας αποδεσμεύουν τα χρήματα.
Δείτε το video από τη ΝΕΤ πατώντας ΕΔΩ