ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Έκτακτες οδηγίες για την υποβολή συνταγών ΕΟΠΥΥ


ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΗΝΙΑΙΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟN ΕΟΠΥΥ

1. Όλες οι συνταγές ασφαλισμένων ΙΚΑ – ΟΠΑΔ – ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΤΥΔΚΥ (μαζί με τα τυχόν επισυναπτόμενα δικαιολογητικά της κάθε συνταγής όπως: ιατρικές βεβαιώσεις ή γνωματεύσεις, σελίδες πρόσθετων ταινιών γνησιότητας, λοιπά δικαιολογητικά χορήγησης) ταξινομούνται και αριθμούνται ανά ημέρα,  και καταχωρούνται στην κατάσταση του ΙΚΑ.
Στο τέλος του μήνα, χωρίζονται σε τρία ματσάκια, ένα με όσες εκτελέστηκαν ηλεκτρονικά, ένα με όσες έχουν εκτελεστεί χειρόγραφα (πράσινες και ηλεκτρονικές που εκτελέστηκαν χειρόγραφα) και ένα τρίτο (μόνο για την κατάθεση Φεβρουαρίου) με συνταγές ασφαλισμένων ΟΓΑ και ΤΥΔΚΥ από το συνταγολόγιό τους που εκτελέστηκαν μέχρι να διευκρινιστεί ότι υπάγονται στον ΕΟΠΥΥ (5/1 για τον ΟΓΑ και 12/1 για το ΤΥΔΚΥ).

2. Εκδίδεται συγκεντρωτική κατάσταση σε τρία (3) αντίτυπα (όλα με σφραγίδα και υπογραφή) και τιμολόγιο (σφραγισμένο και υπογεγραμμένο)  προς τον ΕΟΠΥΥ. Προσοχή:
Η αξία του ποσού του τιμολογίου πρέπει να συμπίπτει ακριβώς με το αιτούμενο ποσό που αναφέρει η συγκεντρωτική κατάσταση.

 3. Τα στοιχεία του ΕΟΠΥΥ για την έκδοση του τιμολογίου είναι τα εξής: Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, Κηφισίας 39, 15123, Μαρούσι, ΑΦΜ: 997478553, ΔΟΥ Αμαρουσίου. τηλ. 2103729795, 2103666324, 2106871770, 2106871771, 2106871772, 2106871773.

4. Κατάθεση των συνταγών, αποκλειστικά στο Σύλλογο  τις πρώτες πέντε (5) εργάσιμες ημέρες του μήνα. Το ωράριο κατάθεσης για όλες τις ημέρες είναι 08.00 έως 15.00.
Η κατάθεση μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς συνταγών (PHARMASSISTANCE τηλ. 2310886445, κ.α.)
Προσοχή: Αποφεύγετε να καταθέσετε τις συνταγές την τελευταία ημέρα γιατί ενδεχόμενη καθυστέρηση θα στερήσει το δικαίωμα πληρωμής του λογαριασμού!

5. Οι συνταγές θα είναι τοποθετημένες αποκλειστικά στις γκρι σακούλες του ΙΚΑ. Αν δεν χωράνε σε μια σακούλα θα χρησιμοποιηθούν δύο ή τρεις ή όσες είναι απαραίτητες.
Έξω από κάθε σακούλα θα αναγράφονται:
  • επωνυμία φαρμακείου,
  • ο αριθμός σύμβασης ΕΟΠΥΥ που θα βρείτε στο site του Συλλόγου μας (εάν δεν υπάρχει, συμπληρώστε το ΑΦΜ του φαρμακείου),
  • το αιτούμενο ποσό,
  • ο κωδικός  ΔΙΛΟΦ, 
  • έτος και μήνας  αναφοράς και
  • συνολικό πλήθος συνταγών που υποβάλλονται.
Μην χρησιμοποιείτε μαρκαδόρο για να γράψετε έξω από τη σακούλα γιατί μουτζουρώνει αμέσως. Αρκεί απλό μπλε στυλό.
Οι σακούλες θα πρέπει να είναι δεμένες με σπάγκο (όχι με κολλητική ταινία).
Επίσης θα πρέπει να αριθμούνται ως εξής: Για 3 σακούλες, για παράδειγμα, θα υπάρχει η αρίθμηση: 1 από 3 στην πρώτη σακούλα, 2 από 3 στη δεύτερη και 3 από 3 στην τρίτη.
Οι γκρι σακούλες του ΙΚΑ θα πρέπει να είναι καλά κλεισμένες και να μην έχουν παραβιαστεί.
Μέσα στις σακούλες θα υπάρχουν:
  • οι συνταγές και
  • μια κατάσταση του λογαριασμού
6. Έξω από τις σακούλες θα υπάρχουν δύο πακετάκια εγγράφων, το καθένα πιασμένο με συρραπτικό.
Το ένα θα αποτελείται:
  • από το πρωτότυπο τιμολόγιο (σφραγισμένο και υπογεγραμμένο απαραιτήτως). Όχι μουτζούρες, όχι μπλάνκο (διαφορετικά σφραγίδα και υπογραφή δίπλα στη διόρθωση) και
  • την πρωτότυπη κατάσταση (να αναγράφεται οπωσδήποτε ο Α.Μ του ΤΣΑΥ του ή των φαρμακοποιών). Το ποσό της κατάστασης θα πρέπει να συμφωνεί ακριβώς με το ποσό του τιμολογίου.
Το άλλο θα αποτελείται :
  • από το αντίγραφο της κατάστασης,
  • το φωτοαντίγραφο του τιμολογίου (με  πρωτότυπη σφραγίδα και  υπογραφή),
  • την φορολογική με ισχύ τουλάχιστον για ένα μήνα και
  • την ασφαλιστική ενημερότητα από το ΙΚΑ (κάθε Ιανουάριο εφόσον είναι Υπηρεσιακό Σημείωμα του ΙΚΑ ετήσιας διάρκειας, ή δυο φορές το χρόνο (Ιανουάριο και Ιούλιο) εφόσον έχει ληφθεί μέσω ιντερνέτ και είναι εξάμηνης διάρκειας.
7. Η κατάθεση των συνταγών του Διανεμητικού γίνεται μέχρι τις 15 του μήνα.  Να προτιμάτε για την κατάθεση τις μέρες μετά το τέλος της παραλαβής των συνταγών του ΕΟΠΥΥ.
Η κατάθεση των συνταγών του διανεμητικού μπορεί να πραγματοποιηθεί και μέσω των υπηρεσιών ταχυμεταφοράς συνταγών (PHARMASSISTANCE τηλ. 2310886445, κ.α.)