ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΕΟΠΥΥ: Όλοι οι ιατροί θα έχουν το δικαίωμα συνταγγογράφησης, συμβεβλημένοι και μη

Από όλους τους γιατρούς, αλλά ηλεκτρονικά 
ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) -υπό τον οποίο συνενώθηκαν οι κλάδοι Υγείας των ταμείων ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ-, θα έχουν όλοι οι γιατροί της χώρας αρκεί να διαθέτουν ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφπσπς και να έχουν πιστοποιηθεί από τον Οργανισμό.
Το κοινό συνταγολόγιο αυτών που δεν θα έχουν σύμβαση, με τους γιατρούς που θα είναι συμβεβλημένοι με το νεοσύστατο ΕΟΠΥΥ, συμφωνήθηκε χθες μετά από πρόταση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλη, η οποία έγινε αποδεκτή από το διοικητή του ΕΟΠΥΥ, Μ. Βουδούρη.

Αν η απόφαση του κ. Βουδούρη περάσει σήμερα και από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, το όφελος για την κοινωνία θα είναι διπλό, καθώς από τη μία πλευρά θα μπορούν οι ασφαλισμένοι να εξυπηρετούνται για τα φάρμακά τους από πολλούς γιατρούς, αφετέρου οι νέοι γιατροί που θα μείνουν εκτός του ΕΟΠΥΥ -καθώς θα υπογραφεί περιορισμένος αριθμός συμβάσεων-, θα μπορούν να συνιαγογραφούν σε όσους ασθενείς επιθυμούν να τους επισκεφτούν ιδιωτικά. Ο κ. Πατούλης πρότεινε επίσης στον κ. Βουδούρη να υπογραφούν στον ΕΟΠΥΥ συλλογικές και όχι ατομικές συμβάσεις ώστε να εκπροσωπούνται οι γιατροί από τα συλλογικά τους όργανα. Για το θέμα αυτό ωστόσο δεν υπήρξε δέσμευση από το διοικητή του ΕΟΠΥΥ.
Πηγή: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος 11/10/11