ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΟΣΦΕ: Κάλεσμα συνεργασίας προς τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Ζητά τις απόψεις τους για την αναγνώριση της αξίας των συνεταιρισμών



Οι Συνεταιρισμοί Ευρώπης και η ΟΣΦΕ απευθύνουν δημόσιο κάλεσμα συνεργασίας σε υποψηφίους των ευρωεκλογών 2024 που αναγνωρίζουν την αξία του συνεταιριστικού μοντέλου στην επίτευξη στόχων όπως είναι η αξιοπρεπής εργασία, η ανταγωνιστικότητα και η ανθεκτικότητα, τα κοινωνικά δικαιώματα, η νεανική επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις στη δίδυμη μετάβαση, η δημοκρατία και η βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιπλέον τους καλεί να μοιραστούν τις απόψεις τους αναφορικά με: ▪ την αναγνώριση των μοναδικών χαρακτηριστικών των συνεταιρισμών στην ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία ▪ την οικονομική και φορολογική αντιμετώπισή τους ▪ τους τρόπους στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας μέσω του συνεταιριστικού μοντέλου επιχειρείν ▪ την εισαγωγή της συνεταιριστικής εκπαίδευσης στις διαφορετικές εκπαιδευτικές βαθμίδες ▪ την τοποθέτηση πόρων, ανθρώπινων και οικονομικών, για την προώθηση των συνεταιρισμών στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής φροντίδας.

Οι δύο φορείς σημειώνουν ότι ειδικά για τον τομέα της υγείας υπάρχουν τρεις ειδικές πολιτικές προτεραιότητες για τους συνεταιρισμούς του χώρου, που είναι η παραγωγική αυτονομία, η ανθεκτικότητα εφοδιαστικής αλυσίδας και η ενδυνάμωση συστημάτων υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό η ΟΣΦΕ ενημερώνει τους υποψηφίους ότι στη χώρα μας οι ΣΥ.ΦΑ. έχουν 1,5 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών, 1500 εργαζομένους και 5500 μέλη φαρμακοποιούς σε όλη την Ελλάδα. Η συμμετοχή τους δε στην αντιμετώπιση της πανδημίας με τη διανομή των εμβολίων και η δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων υπογραμμίζουν τη δέσμευσή τους στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής και της πράσινης μετάβασης.