ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ρεπορτάζ Pharma Team: Αποτελέσματα συνάντησης ΦΣΘ με την Αστυνομική Διεύθυνση για κλοπές και διαρρήξεις φαρμακείων

Τι ειπώθηκε και ποιες είναι οι εξελίξεις.


Συνάδελφος από το ΔΣ μεταφέρει τα εξής:

Πριν λίγο ολοκληρώθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης συνάντηση του ΦΣΘ, τον οποίο εκπροσωπήσαμε οι κύριοι Ευγενίδης, Κιοσές και Αργυρόπουλος, με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, το Διευθυντή Ασφαλείας Θεσσαλονίκης και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, αρμόδιους για το θέμα που μας ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό πολύ έντονα.

Οι στρατηγοί και όλες οι υπηρεσίες έδειξαν πλήρως ενήμεροι για όλα τα συμβάντα (διαρρήξεων και κλοπών), είχαν έτοιμες τις αναλύσεις τους και τις χαρτογραφήσεις των περιστατικών, μάλιστα θυμούνταν ακόμα και ονόματα φαρμακοποιών.
 
Μας διαβεβαίωσαν πως πολύ σύντομα θα εξιχνιαστούν όλες οι υποθέσεις. Μάλιστα μας ενημέρωσαν πως αύριο θα ανακοινωθούν εξιχνιάσεις για περίπου 14 περιπτώσεις κλοπών και 5 περιπτώσεις διαρρήξεων σε φαρμακεία. Σύντομα μας υποσχέθηκαν πως θα λήξει πλήρως η δράση αυτής της ομάδας των διαρρηκτών και θα έχουν αποτελέσματα.
 
Μας ενημέρωσαν πως από αύριο, μετά από ενέργειες του υπουργείου που δεν αφορούν βέβαια ειδικά εμάς, σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη θα πενταπλασιαστούν οι περιπολίες των ομάδων ΟΠΚΕ, καθώς η υπηρεσία ενισχύθηκε με 110 αστυνομικούς.
 
Μας είπαν πως δε σταματούν να αναζητούν τους δράστες, πως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στην αστυνομία και ζήτησαν απλά από εμάς να σας ενημερώσουμε πως είναι κρίσιμης σημασίας η άμεση ενημέρωση του 100 για κάθε περιστατικό, τη στιγμή ακριβώς που το αντιλαμβανόμαστε. Επίσης πως πρέπει όλοι να έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αν είναι δυνατόν να τα βελτιώνουμε όπου χρειάζεται.
 
Από πλευράς μας θίξαμε όλα τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου, την αγωνία, την ταλαιπωρία και την αγανάκτηση των φαρμακοποιών από τις αλλεπάλληλες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών και μάλιστα κατ΄επανάληψη μερικές φορές. Επιμείναμε πολύ στην ανάγκη μεγαλύτερης αστυνόμευσης και ζητήσαμε τα φαρμακεία να τυχαίνουν λίγο πιο ιδιαίτερης προσοχής, ειδικά αυτό το διάστημα ενώ θίξαμε ακόμα και περιπτώσεις όπου η αντιμετώπιση των συναδέλφων μας από την υπηρεσία δεν ήταν η αναμενόμενη.
 
Λάβαμε τις διαβεβαιώσεις πως προσπαθούν έντονα να μας ανακουφίσουν, απαλλάσσοντάς μας από τη δράση αυτών των ομάδων που αυτό τον καιρό μας ταλαιπωρούν.
 
Εμείς από τη δική μας πλευρά τονίσαμε την ανάγκη να έχουμε καλή συνεργασία και να νιώθουμε ασφαλείς στα φαρμακεία μας.

Θεωρώ και ελπίζω πως σύντομα όλη αυτή η φασαρία θα λάβει τέλος.