ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Α.Τσινασλανίδης: «Τι σηματοδοτεί τελικά η νέα ΚΥΑ»

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα στο επίσημο site του ΠΦΣ τη δήλωση του προέδρου μας με τίτλο «Τι σηματοδοτεί η νέα ΚΥΑ».
Μου είναι αδύνατον να κατανοήσω τους πανηγυρισμούς του «περί καθοριστικής νίκης του κλάδου μας», όταν το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων έχει αλλάξει άρδην και η είσοδος των μεγαλοκεφαλαιούχων στο χώρο των φαρμακείων έχει ανοίξει διάπλατα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. 
Μου θύμισε μάλιστα το ανέκδοτο με το Χότζα, που όταν τον έβαλαν σε ένα μικρό χώρο με δέκα ζώα παραπονιόταν, όταν δε, έβγαλαν από το χώρο αυτό δύο ζώα ένιωθε «βολεμένος» με τα υπόλοιπα οκτώ και πανηγύριζε. 

Ασφαλώς και ήταν επιβεβλημένο η προσμέτρηση του πληθυσμιακού να γίνεται ΟΧΙ σε επίπεδο Καλλικρατικών Δήμων, αλλά όπως προέβλεπε ο Ν.3918/2011, άρθρο 36 §3. 
Ήταν μια λογική και δίκαιη τροποποίηση, άλλως δεν είχε νόημα το πληθυσμιακό κριτήριο. Όμως δεν αρκεί. Χρειάζεται να γίνουν πολλά περισσότερα, όπως για παράδειγμα η συνταγογράφηση με συμμετοχή 100% των ΜΥΣΥΦΑ. 
ΤΩΡΑ είναι η κατάλληλη στιγμή, με το επιχείρημα ότι «η σιωπηρή ασθένεια» στον ιατροφαρμακευτικό χώρο είναι τα ανθρώπινα λάθη και η ΗΔΙΚΑ τα αποτρέπει στο σύνολό τους. 
Και λέω ΤΩΡΑ, γιατί τώρα αυτά παίρνουν την ανιούσα για τα supermarkets. 
Καλή η επικοινωνία, αλλά το αποτέλεσμα ακόμα καλύτερο.

Απόστολος Τσινασλανίδης

Αντιπρόσωπος του ΦΣ Κιλκίς
στον ΠΦΣ