ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έρχεται ο ηλεκτρονικός ΕΟΠΥΥ! Πως θα μπει σε…TAXI(S)

Μία τροπολογία αναμένεται από το υπ.Οικονομικών και ο ΕΟΠΥΥ περνά σε άλλη εποχή.

Μπορεί να αφήνει …απλήρωτους γιατρούς και παρόχους αλλά σε άλλη εποχή φαίνεται ότι θα περάσει σύντομα ο ΕΟΠΥΥ, καθώς εδώ και 8 μήνες προετοιμάζεται ένα νέο ηλεκτρονικό σύστημα το οποίο θα καταργήσει πλήρως τις ουρές και τη γραφειοκρατία.


Πριν από 8 μήνες οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ κατόπιν εντολής του πρώην προέδρου του οργανισμού Δημήτρη Κοντού, ξεκίνησαν να ψηφιοποιούν τα πάντα μέσα στον οργανισμό ώστε ο φορέας να μετατραπεί σε έναν υγειονομικό TAXIS net.

Στόχος να μην δημιουργούνται πλέον ουρές από τους ασφαλισμένους οι οποίοι σήμερα για να πάρουν τα χρήματά τους από διάφορα υλικά όπως γυαλιά οράσεως, ταινίες για το διαβήτη, ειδικά συμπληρώματα διατροφής, αλλά και για υπηρεσίες όπως λογοθεραπείες, ψυχολογική υποστήριξη, εξωσωματικές κ.α. στήνονται σεατελείωτες ουρές για να καταθέσουν τα σχετικά έγγραφα.

Πλέον με την πλήρη ψηφιοποίηση του οργανισμού όλες οι υπηρεσίες θα γίνονται on line ενώ ο οργανισμός θα συνδεθεί ηλεκτρονικά και με όλους τους συμβεβλημένουςπαρόχους.
Έτσι ο ΕΟΠΥΥ θα γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι εξετάσεις πραγματοποιούνται, τι υλικά χορηγούνται αλλά και τι υπηρεσίες παρέχονται.

Βέβαια ουδέν καλόν αμιγές κακού καθώς το νέο ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΟΠΥΥ θα αξιοποιηθεί δεόντως από το υπουργείο υγείας για τα νέα κουρέματα και τις περικοπές σε παρόχους και ασφαλισμένους.

Άλλωστε πηγές αναφέρουν ότι ήδη σχεδιάζεται η ανακατανομή των κονδυλίων που σήμερα περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.
Φέτος ο προϋπολογισμός είναι κουρεμένος και φθάνει κοντά στα 5,5 δις ευρώ από 6 δις που ήταν πριν από μερικά χρόνια.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι σχεδόν όλα είναι έτοιμα για την ψηφιακή εποχή του ΕΟΠΥΥ και μένει μόνο μία τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών για να αρχίσει να λειτουργεί έστω πιλοτικά το νέο σύστημα.

Οι ασφαλισμένοι πάντως που θα λαμβάνουν υπηρεσίες ή θα προμηθεύονται υλικά από τον ΕΟΠΥΥ θα ακολουθούν ηλεκτρονική διαδικασία όπως γίνεται με τα φάρμακα. Δηλαδή θα πληρώνουν τη συμμετοχή τους μόνο χωρίς να χρειάζεται να καταθέσουν τα έγγραφα στον οργανισμό. Ωστόσο θα υποχρεούνται τόσο οι ασφαλισμένοι όσο και οι πάροχοι να διατηρούν τα σχετικά έγγραφα για την περίπτωση που γίνει δειγματοληπτικός έλεγχος.

Πηγή : healthreport