ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Έλεγχοι τέλος στα φάρμακα λόγω έλλειψης ρευστότητας στον ΕΟΦ!

Πάγωσαν ακόμη και οι έλεγχοι στα φάρμακα που πραγματοποιούν τα ειδικά κλιμάκια του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ), αφού ρευστό δε διατίθεται πλέον προς τους εργαζόμενους για να πραγματοποιούν τις καθημερινές δραστηριότητες του οργανισμού.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, με βάση εσωτερικό σημείωμα που διανεμήθηκε προς όλους τους εργαζόμενους η «Τράπεζα της Ελλάδος από 1.7.2015 δεν εξαργυρώνει πλέον επιταγές του ΕΟΦ προς τους εργαζόμενους».
Να σημειωθεί πως ενώ οι εργαζόμενοι λαμβάνουν το μισθό τους κανονικά από την τράπεζα, για τις αποστολές και τα ταξίδια χρησιμοποιούνται επιταγές από την Τράπεζα της Ελλάδος, όπου και βρίσκονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων.

Όμως πλέον όπως αναφέρουν οι αποκλειστικές πληροφορίες του HealthReport.gr, από την 1η του μηνός οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούν ελέγχους σε φάρμακα, σε φαρμακαποθήκες, φαρμακεία ή φαρμακευτικές εταιρείες δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αποστολές τους, καθώς δεν έχουν τα απαραίτητα χρήματα για να καλύψουν τα έξοδα.

Οι επιταγές δεν εξαργυρώνονται πια εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης με συνέπεια να έχουν παγώσει και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για τον έλεγχο της αγοράς φαρμάκου.
Σε ότι αφορά πάντως τους μισθούς των εργαζομένων του ΕΟΦ στο σημείωμα τονίζεται: «Η διαδικασία της μισθοδοσίας από πλευράς ΕΟΦ για το επόμενο 15ήμερο θα είναι η πάγια ακολουθούμενη από την υπηρεσία».

Μάχη για λίγα ευρώ από το ΑΤΜ του ΕΟΦ
Στο μεταξύ λόγω της γενικότερης ανησυχίας που επικρατεί με τη ρευστότητα της χώρας μας, και οι εργαζόμενοι στον ΕΟΦ σπεύδουν τα τελευταία 24ωρα να κάνουν αναλήψεις από το ΑΤΜ που βρίσκεται μάλιστα στο εσωτερικό του κτιρίου επί της Λεωφόρου Μεσογείων.

Και βεβαίως η ανησυχία φαίνεται πως έχει προκαλέσει κακό κλίμα κατά τη διαδικασία των αναλήψεων.
Σε σημείωμα του Συλλόγου των Εργαζομένων που παρουσιάζει το HealthReport.gr αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Σε συνέχεια του προβλήματος που παρουσιάστηκε σχετικά με την πρόωρη εξάντληση του αποθέματος της αυτόματης ταμειακής μηχανής (ΑΤΜ) που έχει τοποθετηθεί εντός του κτιρίου του ΕΟΦ και προκειμένου να αποφευχθεί η επανεμφάνισή του, θεωρούμε ότι η ορθή χρήση της δυνατότητας αναλήψεων από το μηχάνημα είναι υποχρέωση στοιχειώδους πολιτισμού και σεβασμού του καθενός από εμάς προς όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους και ως τέτοια πρέπει να την τηρήσουμε και να τη διαφυλάξουμε».

Εκτός αυτού όμως σε νέο σημείωμα του Συλλόγου των Εργαζομένων του ΕΟΦ επισημαίνεται η ανάγκη να προστατευθεί η διαδικασία αλλά και να τηρηθούν αυστηρά οι διαδικασίες για την είσοδο του κοινού με προορισμό το ΑΤΜ. Ενδεικτικά υπογραμμίζεται:

«Σε συνέχεια της δυσλειτουργίας που παρουσιάστηκε το τελευταίο Σαββατοκύριακο σχετικά με τη χρήση του ΑΤΜ που έχει τοποθετηθεί εντός του κτιρίου του ΕΟΦ και κατόπιν σχετικής συζήτησης του θέματος στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΟΦΣΕ στις 1.7.2015, θεωρούμε ότι θα βοηθούσε

1) η αυστηρή εφαρμογή των οδηγιών που αφορούν την είσοδο του κοινού

2) η επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης της κάρτας παρουσίας των εργαζομένων για την είσοδό τους στον οργανισμό κατά τις μη εργάσιμες ώρες και ημέρες».

Πηγή