ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στο ΣτΕ για το δελτίο τιμών μαζί με απολύσεις;

Τελικά οι ... μη διορθώσεις στο δελτίο τιμών φαρμάκων που αναρτήθηκε στις 13 Αυγούστου, έχουν κάνει την αγορά άνω – κάτω.

Οι φαρμακευτικές μία - μία, ανακαλύπτουν ότι πρωτότυπα φάρμακά τους, έχουν τιμή κάτω από το μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης και μάλιστα θέτουν θέμα εξάλειψης τελείως του κέρδους τους!

Και χωρίς κέρδος, μπορούν πολύ εύκολα να αρνηθούν να πουλήσουν, στηριζόμενοι μάλιστα και σε παλαιότερη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία επανήλθε το θέμα της τιμολόγησης βάσει των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.
Πολλές εταιρίες ετοιμάζονται να στραφούν στα διοικητικά δικαστήρια για το θέμα, ενώ το σύνολο των περιστατικών ετοιμάζεται να «μαζέψει» ο ΣΦΕΕ, και να υποβάλλει αίτηση ακύρωσης και αναστολής στο ΣτΕ.

Μόνο που το θέμα δεν πρόκειται να σταματήσει εκεί. Εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα για διορθώσεις, οι φαρμακευτικές μελετούν το ενδεχόμενο διακοπής της διάθεσης των φαρμάκων που βρίσκονται στο «κόκκινο», απολύοντας ταυτόχρονα το ανθρώπινο δυναμικό που υποστηρίζει το δίκτυο πωλήσεων.

Και αυτό, πέρα από τις ελλείψεις που θα δημιουργηθούν και θα κληθεί το ΙΦΕΤ να καλύψει...