ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φάκελος ληξιπρόθεσμα ΕΟΠΥΥ: Νομοσχέδιο για αποπληρωμή φαρμακοποιών!

Σε νομικές διατάξεις περιλαμβάνεται ο τρόπος με τον οποίο θα εξοφληθούν τα ληξιπρόθεσμα του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.
Σε διατάξεις για την άρση των γραφειοκρατικών προβλημάτων στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προχωρά το υπουργείο Υγείας.
Με σκοπό να αρθούν τα γραφειοκρατικά προβλήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους φαρμακοποιούς, το υπουργείο Υγείας συμπεριέλαβε μια σειρά διατάξεων σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Η μία προβλέπει ότι δεν απαιτείται προσκόμιση στον ΕΟΠΥΥ φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας από τα φαρμακεία, εάν τελούν σε ισχύ οι ήδη προσκομισθείσες.
Με τη δεύτερη, δίνεται η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και σε ένα μήνα τα φαρμακεία θα προσκομίζουν πιστωτικό τιμολόγιο στο ΕΟΠΥΥ για το ποσό της υποχρεωτικής έκπτωσης που ορίζει ο νόμος. Στην περίπτωση που η εκκαθάριση δείξει ότι το ποσό είναι μικρότερο από το νόμιμο, η διαφορά θα παρακρατείται από τους επόμενους λογαριασμούς.
Υπενθυμίζουμε ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει στα φαρμακεία περίπου 170 εκατομμύρια ευρώ για συνταγές ασφαλισμένων του, οι οποίες εκτελέστηκαν τον περασμένο Ιούνιο και έχουν καταστεί υπερήμερες. Σε εκκρεμότητα επίσης παραμένουν και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ταμείων που συμμετέχουν στον ΕΟΠΥΥ από τα έτη 2010-2012.
Με επιστολή του στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ) προειδοποιεί ότι η υπομονή του κλάδου έχει εξαντληθεί και πως θα τεθεί θέμα κινητοποιήσεων στη γενική συνέλευση.
Επιπλέον, οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι πιέζονται από τα μέλη τους να επιταχυνθούν οι πληρωμές, δεδομένου ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν αρχαιρεσίες.

Πηγή: f-kosmos