ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Η ΒΙΑΝΕΞ θα παράγει φάρμακα ins Lilly για την Κίνα

Εξαιρετική σημασία για τη χώρα μας και την ελληνική φαρμακοβιομηχανία αποτελεί η συμφωνία της παγκόσμιας φαρμακευτικής εταιρείας LILLY και της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΒΙΑΝΕΞ για την εκχώρηση μέρους της παραγωγής φαρμάκου της πρώτης με προορισμό τρίτες χώρες, στα εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ στην Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Φόρουμ του ΕΒΕΑ (EPhForT), Διονύσης Φιλιώτης, τόνισε ότι η συμφωνία αστή αποδεικνύει τις δυνατότητες του ιδιωτικού τομέα της χώρας μας να διεκδικήσει επενδύσεις από την παγκόσμια αγορά για ανάπτυξη και να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στη διεθνή οικονομία. Τα μακροπρόθεσμα άυλα οφέλη της συμφωνίας αυτής ξεπερνούν κστά πολύ την προατιθέμενη αξία που παρέχει ο μεγαλύτερος τζίρος της ΒΙΑΝΕΞ (περίπου 4%) στην αύξηση του ΑΕΠ και στις θέσεις εργασίας (135 νέςς θέσεις ερ γαοίας). Η τεχνογνωσία που θα έρθει στη χώρα μας, η σημειολογία της επένδυσης που θα αποτελερει πρότυπο ανάπτυξης της ελληνικής βιομηχανίας είναι πολύ μεγαλύτερη από τους αριθμούς που μπορεί να βάλλει οποιοσδήποτε δίπλα στην ίδια την επένδυση (>€1,5).
Εξάλλου ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε ότι «η έ. ξοδος από την κρίση μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με σκληρή δουλειά. Εμείς σηκώνουμε τα μανίκια και δουλεύουμε σκληρά γα μια νερ Ελλάδα».
Τέλος ο αντιπρόεδρος και γενικές διευθυντής της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ, Σπύρος Φιλιώτης επισήμανε: «Η Lilly εμπιστεύεται την Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια και δεν είναι η πρώτη φορά που επενδύει σε παραγωγή σε ελληνικές μονάδες. Με τη νέα αυτή συμφωνία πάνω από δέκα εκατομμύρια συσκευασίες θα παράγονται στα εργοστάσια της ΒΙΑΝΕΞ με προορισμό αρχικά .. την Κίνα. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Μπορεί να ακολουθήσουν και άλλα φάρμακα. Η προοπτική είναι εξαιρετική»

Πηγή: Εφημερίδα Παρόν 08/02/2013