ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Σκοτάδι επικρατεί σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ.

Κατά προσέγγιση τα στοιχεία για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Διπλοεγγεγραμμένοι, άνθρωποι που δεν έχουν δώσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ και ανασφάλιστοι, περιλαμβάνονται μεταξύ των 12,7 εκατομμυρίων (!) ασφαλισμένων του Οργανισμού.
Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η διοίκηση είναι προβληματικά και αντικρουόμενα. Δεν γνωρίζει πόσοι είναι οι πραγματικά ανασφάλιστοι και δεν μπορεί να ασκήσει πολιτική προστασίας τους.
Το χάος προκύπτει από την (πρόχειρη) καταγραφή που έχει σήμερα στη διάθεσή της η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, την οποία έχουν παραδώσει τα Ταμεία που συμμετέχουν στον Οργανισμό.Με βάση τα στοιχεία αυτά, ο συνολικός αριθμός των ασφαλισμένων ξεπερνάει τα 12,7 εκατομμύρια!
Από αυτούς, ασφαλιστική ικανότητα έχουν 6,1 εκατομμύρια, ενώ 449.000 έχουν ασφαλιστική ικανότητα, αλλά όχι ταυτοποίηση.
Πάνω από 3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι δεν έχουν ασφαλιστική ικανότητα, ενώ δεν είναι γνωστοί οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ) και το ΑΦΜ.
Άλλοι, έχουν διπλή ασφάλιση, καθώς είναι εγγεγραμμένοι σε δύο από τα Ταμεία που μετέχουν στον ΕΟΠΥΥ.
Ο πρόεδρος του Οργανισμού κ. Δημήτρης Κοντός, ανέφερε την Πέμπτη ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί - στην ουσία - να ασκήσει ουσιαστική πολιτική προστασίας των ανασφάλιστων, όταν δεν γνωρίζει πόσοι πραγματικά είναι.
Τρόικα.
Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, σε συνεργασία με την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) επιχειρούν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση.
Πίεση για τη σωστή τήρηση των στατιστικών, ασκεί και η τρόικα, κλιμάκιο της οποίας πραγματοποιεί την Παρασκευή έλεγχο στον ΕΟΠΥΥ.
Του Δημήτρη Καραγιώργου   Πηγή: www.iatronet.gr