ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣ Θεσσαλονίκης: 2η εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Αγαπητοί συνάδελφοι

Πριν λίγους μήνες δημιουργήσαμε την τράπεζα αίματος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία (δεδομένων των περιστάσεων και του ελάχιστου χρόνου που είχαμε στην διάθεσή μας) την πρώτη αιμοδοσία του συλλόγου μας.

Μ' αυτόν τον τρόπο στηρίξαμε έμπρακτα τους συναδέλφους που είχαν ανάγκη αίματος, είτε οι ίδιοι είτε συγγενικά τους πρόσωπα, αλλά πρωτίστως στηρίξαμε τις μονάδες αιμοδοσίας της χώρας μας, όπου οι ανάγκες αίματος είναι διαρκείς και αυξανόμενες. Ήδη αρκετές από τις φιάλες που συγκεντρώσαμε έδωσαν λύση στις ανάγκες των συναδέλφων που τις χρειαζόταν επιτακτικά.

Παράλληλα, αποδείξαμε για άλλη μια φορά, πως η καθημερινή και πολύπλευρη προσφορά μας προς την κοινωνία, ξεφεύγει από τα στενά όρια του φαρμακείου μας και διατρανώνεται συλλογικά σε μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις ανθρώπινης ευαισθησίας και αλληλεγγύης, την προσφορά αίματος. Η δεκάλεπτη και ανώδυνη διαδικασία της αιμοδοσίας δεν κοστίζει τίποτε, αλλά έχει ανεκτίμητη αξία για τον λήπτη.



Σας καλούμε λοιπόν όλους να συμμετάσχουμε και να στηρίξουμε την εκδήλωση αυτή του Συλλόγου μας. Δέκα λεπτά από τον χρόνο μας αποτελεί σημαντική προσφοράς ζωής και δεν θα μας βγάλει από το πρόγραμμά μας. Αντίθετα, η μαζική συμμετοχή μας θα ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

στα γραφεία του Συλλόγου μας από τις 9:00 έως τις 13:00 και είναι ανοιχτή εκτός από τα μέλη του συλλόγου και τα μέλη των οικογενειών τους, και για τους υπαλλήλους των φαρμακείων και του ΣΥ.ΦΑ. αλλά και σε γνωστούς και φίλους.

Το αίμα είναι ζωή. Δώστε αίμα, σώστε μια ζωή.

ΟΔΗΓΙΕΣ για την ΑΙΜΟΛΗΨΙΑ
Πριν την αιμοληψία
-Αίμα μπορείτε να δώσετε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας μεταξύ 8πμ - 8μμ.
-Θα πρέπει να είστε ξεκούραστοι, να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ και να μην έχετε καταναλώσει αλκοόλ.
-Καλά είναι πριν την αιμοληψία να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα (τυρόπιτα, σάντουιτς) όχι όμως μεσημεριανό. Αν έχετε φάει μεσημεριανό θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες.
Μετά την αιμοληψία...
-Πιείτε την πορτοκαλάδα που σας προσφέρεται και φάτε κάτι ελαφρύ.
-Μην αποχωρήσετε από το σημείο της αιμοληψίας πριν σας το επιτρέψει το υπεύθυνο προσωπικό.
-Καλό είναι να αποφύγετε την οδήγηση και το κάπνισμα για 1 ώρα.
-Συνιστάται το επόμενο γεύμα να είναι καλό.
-Η λήψη πολλών υγρών (όχι όμως αλκοόλ) είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση του χαμένου όγκου.
-Να μην κάνετε έντονη σωματική άσκηση την ημέρα της αιμοδοσίας.
-Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών την ημέρα της αιμοδοσίας.
-Σε περίπτωση αιμορραγίας από το σημείο φλεβοκέντησης, ο αιμοδότης θα πρέπει να σηκώσει το χέρι ψηλά και να εφαρμόσει πίεση.
-Ο επίδεσμος μπορεί να αφαιρεθεί μετά από 2-3 ώρες.
-Για οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία ο αιμοδότης μπορεί να απευθύνεται στο νοσηλευτικό προσωπικό ή στο γιατρό της αιμοδοσίας.