ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αισιοδοξία για τις ρυθμίσεις που ζητά ο κλάδος

Με τον προηγούμενο υπουργό Υγείας ζήσαμε την πλήρη νομοθετική απραξία επί ένα χρόνο καθώς ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος δεν κατέθεσε ούτε ένα νομοσχέδιο το οποίο να περάσει από την Βουλή και να φτάσει στην φάση της ψήφισης. Ένα μοναδικό νομοσχέδιο που κατέθεσε μετά κόπων και βασάνων, το πήρε τελικά  πίσω με αποτέλεσμα να υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα που έχουν μείνει προς διευθέτηση στο υπουργείο Υγείας. 

Μεταξύ αυτών, στο χώρο των φαρμακείων, απαίτηση του ΠΦΣ η οποία εκφράστηκε και στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, είναι να προωθήσει τουλάχιστον τις ρυθμίσεις που δεν έχουν κάποιο δημοσιονομικό κόστος αλλά διευκολύνουν τις διαδικασίες συτέγασης των φαρμακείων και την δημιουργία μεγάλων μονάδων ώστε να υπάρξει μείωση των εξόδων. Δεδομένου ότι στην παρούσα συγκυρία με τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, πολλοί συνάδελφοι δεν έχουν άλλο τρόπο να κάνουν βιώσιμες τις επιχειρήσεις τους, η διευκόλυνση στη σύσταση εταιρίων θα λύσει τα χέρια πολλών. 
Και υπάρχει πραγματικά αισιοδοξία μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΠΦΣ ότι από την πλευρά της νυν ηγεσίας του υπουργείου Υγείας υπάρχει διάθεση και πρόθεση να προχωρήσει τα ζητήματα αυτά και όχι μόνο...