ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Τί μέλλει γενέσθαι τελικά με τον ΕΟΠΥΥ;

Άγνοια δηλώνει ο υφυπουργός Υγείας, αρμόδιος για τον ΕΟΠΥΥ, Α. Μπέζας, στο περιεχόμενο δημοσιευμάτων της Real News και της Καθημερινής της Κυριακής σχετικά με σχέδιο της Task Force για μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε διαχειριστή και μάλιστα διοικούμενο από ξένους μάνατζερς… Έχοντας αναλάβει τον Οργανισμό εδώ και μόλις 10 ημέρες και με τον νέο διοικητή ακόμα υπό διορισμό, είναι φυσικό ο υφυπουργός Υγείας να μην έχει προλάβει όχι μόνο να ενημερωθεί πλήρως αλλά και να λάβει γνώση τέτοιων προτάσεων. Αυτό που γνωρίζει σίγουρα ωστόσο, είναι ότι δεν υπάρχει σκέψη για κατάργηση των Πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ καθώς την επόμενη εβδομάδα θα φέρει νομοθετική ρύθμιση στην Βουλή που θα παρέχει την δυνατότητα παράτασης των συμβάσεων στους γιατρούς- παρόχους του Οργανισμού.
Ενώ παράλληλα θα προχωρήσει μαζί με τον υπουργό υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη και στην σύνταξη των υπουργικών αποφάσεων που χρειάζονται ώστε να μπει σε εφαρμογή ο νόμος που προβλέπει ότι τα Ταμεία πρέπει να αποδίδουν απευθείας τις εισφορές για την υγεία στον ΕΟΠΥΥ.

Η πρόταση της Task Force την οποία δημοσίευσαν οι δύο κυριακάτικες εφημερίδες αφορά σε μια παλιά πρόταση μιας ομάδας εργασίας η οποία ελπιζουμε πως είναι απίθανο ποτέ να ισχύσει ως έχει… Όπως φαίνεται, η «διαρροή» έγινε από παράγοντα του ΕΟΠΥΥ που προφανώς είχε πρόθεση δημιουργίας εντυπώσεων και κάποιας αναστάτωσης. Σε ό,τι αφορά ειδικά δε τους ελεγκτές και μάνατζερς τεχνοκράτες, ελπίζουμε πως δεν πρόκειται –εφόσον κάποτε έρθουν- να καταργήσουν την διοίκηση του Οργανισμού που εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας αλλά να παρέχουν τεχνογνωσία και εμπειρία στην διοίκηση παρόμοιων οργανισμών ενώ σημαντικό θεωρείται να κάνουν και τους λογιστικούς και λοιπούς ελέγχους που θα θωρακίσουν τον οργανισμό.