ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

«Εισιτήριο» μόνιμης ευκαιρίας για 75.000 νέους

Τη γερμανική τεχνογνωσία για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων θα επιστρατεύσει το υπουρ­γείο Εργασίας, σε μία προσπάθεια να περιορίσει το πρόβλημα, αφού η ανεργία σε αυτή την ηλικιακή ομάδα άγγιξε τον προηγούμενο Φεβρουάριο το πρωτοφανές ποσοστό του 64,2%, δίδοντας στη χώρα μας μία ακόμη αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά.
Ο υπουργός Εργασίας κ. I. Βρούτσης βρίσκεται οε άμεση συνεργασία με το αντίστοιχο υπουργείο της γερ­μανικής κυβέρνησης, προκειμένου να αντλήσει τεχνογνωσία γύρω από τα προγράμματα που εφαρμόζονται στη χώρα αυτή για την ανάσχεση του προβλήματος. Σημειωτέον ότι το θέ­μα της ανεργίας των νέων απασχολεί έντονα το σύνολο της Ευρώπης, με τους ευρωπαίους ηγέτες να έχουν αποφασίσει - τις προηγούμενες ημέ­ρες - την εκταμίευση 6 δισ. ευρώ για την ενίσχυση των προγραμμάτων αντιμετώπιση της.

Ταυτόχρονα, στις 3 Ιουλίου πραγματοποιείται στο Βερολίνο πανευρωπαϊκή διάσκεψη, με τη συμμετοχή της γερμανίδας καγκε­λαρίου κυρίας Ανγκελα Μέρκελ και του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ.Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στη διάρκεια της οποίας θα αναζητηθούν λύσεις για το καυτό αυτό πρόβλημα, ώστε να μη «χαθεί μία γενιά νέων ανθρώπων», όπως αναφέρουν κοινοτικοί παράγοντες. 
Από ελληνικής πλευράς θα πάρουν μέρος ο υπουργός Εργασίας κ. I.Βρούτσης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Θ. Αμπατζόγλου.
Πηγή: TO BHMA THΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ