ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Παπαγεωργόπουλος: Δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του Οργανισμού.

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ.

Η εκτροπή από τον προϋπολογισμό του Οργανισμού στις δαπάνες για διαγνωστικές εξετάσεις και τα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών, έχει προκαλέσει έντονη τριβή μεταξύ του κ. Μάριου Σαλμά και του κ. Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου.
Ο πρώτος, κατηγορεί τον δεύτερο ότι δεν αξιοποίησε τις δυνατότητες που τού είχαν παρασχεθεί, με τη μείωση στις τιμές ακριβών εξετάσεων και την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια των κλινικών.
Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αντιτείνει ότι δεν είναι σε θέση να διαπραγματευτεί με τους παρόχους, καθώς δεν έχουν ενεργοποιηθεί - με υπουργική απόφαση - οι προβλεπόμενες από τον νόμο επιτροπές.


Ο κ. Σαλμάς φέρεται να έχει ζητήσει την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, σημειώνοντας ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι από την εκτροπή στον προϋπολογισμό του Οργανισμού.
Λογοδοτεί

Μιλώντας στον 'Βήμα' 99,5, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε την Τετάρτη ότι θα υπάρξουν μέτρα όχι προς τους ασφαλισμένους, αλλά προς τους παρόχους:
'Δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί η συμμετοχή των ασθενών', είπε χαρακτηριστικά.
Έριξε, δε, τις ευθύνες για το αυξημένο έλλειμμα στον Οργανισμό στη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ:
'Ο Οργανισμός διαθέτει διοίκηση, η οποία και λογοδοτεί'.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η 'μαύρη τρύπα' του ΕΟΠΥΥ ανέρχεται στα 3 δισ. ευρώ.

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ωστόσο, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει 'πέσει έξω', σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει θέμα βιωσιμότητας του Οργανισμού.