ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Δε θα πρέπει να συζητάμε περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών

Στα 197 εκατομμύρια ευρώ μειώθηκε η μηνιαία φαρμακευτική δαπάνη, όταν ο στόχος που είχε τεθεί από το υπουργείο Υγείας ήταν 240 εκατομμύρια ευρώ, δήλωσε την Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.
Ο κ. Μ. Σαλμάς, εμφανώς ευχαριστημένος από τα αποτελέσματα των μέτρων, δήλωσε επιπλέον ότι από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η τρόικα για μείωση κατά 10% των συμβαλόμενων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών, πιστεύει ότι δεν θα πρέπει να μειωθεί κι άλλο ο αριθμός των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του για τους φαρμακοποιούς: 'Εχει μειωθεί πολύ το κέρδος των φαρμακοποιών και το εισοδημά τους είναι κατά πολυ μειωμένο. Δε θα πρέπει να συζητάμε περαιτέρω μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών». Ξεκαθάρισε δε ότι τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα δε θα διατίθενται από τα σουπερ μάρκετ, πάρα μόνο κάποια βιταμινούχα σκευάσματα, πιθανότατα από το Σεπτέμβριο.


Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται διάφορα σχέδια για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και μελετά σε βάθος το γερμανικό μοντέλο, όπου ο αντίστοιχος ΕΟΠΥΥ υπογράφει συμβάσεις με τους κατά τόπους Ιατρικούς Συλλόγους και μέσω αυτών πληρώνονται οι γιατροί. Μάλιστα, οι γιατροί με βάση αυτό το μοντέλο θα μπορούν να εργάζονται και στο δικό τους ιατρείο και στα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ.