ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Άλλοι καιροί άλλα ήθη...

Δεύτερη μέρα στο γραφείο του στην οδό Αριστοτέλους και ο κος Γεωργιάδης πήρε μία γεύση από αυτά που πρόκειται να ακολουθήσουν όταν το πρωί εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας. Ο κος Γεωργιάδης δε δίστασε να κατέβει και να μιλήσει με τους απεργούς προσκαλώντας τους να ανέβουν στο γραφείο του και να μιλήσουν.

Όταν αργότερα ο κος Γεωργιάδης επισκεφθηκε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ερωτώμενος από δημοσιογράφο, γιατί κατέβηκε να μιλήσει με τους εργαζόμενους ο κος Γεωργιάδης είπε το αυτονόητο:



«Απευθύνθηκα, γιατί το Υπουργείο δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει στους πολίτες και όσοι διαμαρτύρονται –και έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται Δημοκρατία έχουμε- θα πρέπει να ξέρουν ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Ήρθαν πάνω, συζητήσαμε και είχαμε –πιστεύω- μια εποικοδομητική συζήτηση. Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω κανέναν. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσα πρέπει να κάνουμε, θα τα κάνουμε αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο ανθρώπινα αν μπορούμε να βρούμε τις βέλτιστες κοινές λύσεις».

Ο κος Γεωργιάδης έπειτα από πρόσκληση του προέδρου του ΙΣΑ Γιώργου Πατούλη συμμετείχε και στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου έλαβε γνώση για τις ανησυχίες των ιατρών αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

«Θα ήταν πολύ ευχάριστο να ζούμε σε εποχές που δεν θα χρειάζονταν προσπάθειες, όπως αυτή, και που θα μπορούσε το κράτος να καλύψει όλες τις ανάγκες. Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες στιγμές.

Θέλω να συγχαρώ είπε επίσης ο νέος υπουργός Υγείας. όλους τους εθελοντές οι οποίοι εργάζονται εδώ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον Πρόεδρό του, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όσους προσφέρουν υλικά ώστε να μπορεί να επιτελείται αυτό το σπουδαίο έργο.

Είμαι εδώ για να τους πω ότι το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια. Είναι ώρα να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου και των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων από εμάς».

Επίσης σε ερώτηση για το αν θα θιγούν οι αδύναμοι πολίτες λόγω του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «Δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το έλλειμμα θα καλυφθεί με άλλους τρόπους και όχι από τους ασφαλισμένους»