ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ιατροί ΕΟΠΥΥ: Το μεγάλο φαγοπότι στον ΕΟΠΥΥ! 500 εκατ. για διοικητικές υπηρεσίες!

Με στοιχεία επιβεβαιώνει η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) το ρεπορτάζ του iatropedia.gr για τις σπατάλες και την κακοδιαχείριση που γίνεται στον ΕΟΠΥΥ, στοιχεία που προκύπτουν από τον επίσημο αναλυτικό προϋπολογισμό του Οργανισμού. Διαβάστε αναλυτικά που πάνε τα χρήματα του ΕΟΠΥΥ με βάση τις πληροφορίες της Ένωσης ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Μπορεί ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαι να έκανε λόγο για «αθλιότητες» σχετικά με τις αποκαλύψεις του iatropedia για τα κονδύλια που φεύγουν σε καθαριότητα, ενοίκια, διοικητικές υπηρεσίες και ουχί στην περίθαλψη των ασφαλισμένων, οι γιατροί του Οργανισμού όμως επιβεβαιώνουν με στοιχεία, πλήρως το ρεπορτάζ. 

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν σε επίσημη ανακοίνωσή τους: «Η Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ με λύπη της διαπιστώνει τον κίνδυνο ολοσχερής οικονομικής κατάρρευσης του μοναδικού οργανισμού παροχής υπηρεσιών υγείας στον τόπο μας.

Για την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ το γεγονός αυτό δεν αποτελεί έκπληξη καθώς πολλές φορές στο παρελθόν είχαμε επισημάνει τόσο την συνεχή διόγκωση των ελλειμμάτων όσο και την ελλιπέστατη χρηματοδότηση. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ελλείμματος σχεδιασμού είναι το γεγονός ότι ενώ διαθέτει πάνω από 500 εκ για διοικητικές υπηρεσίες και υπηρεσίες παραγωγής υγείας στα υποκαταστήματά του, την ίδια στιγμή διαθέτει μόλις 82 εκ. για ιατρικές επισκέψεις 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων τα οποία, ακόμη και αυτά, ΔΕΝ τα πληρώνει καθώς ΔΕΝ έχει αποδώσει ούτε ένα ευρώ για το 2013!

 Με το ίδιο καθεστώς στάσης πληρωμών, διατίθενται άλλα 220 εκ. για ιατρικές εξετάσεις ετησίως, με μέσο κόστος 22 ευρώ ανά ασφαλισμένο συμπεριλαμβανομένου του κόστους αντιδραστηρίων, προσωπικού και μηχανημάτων με υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, εξυπηρέτησης και ταχύτητας έκδοσης αποτελέσματος. Αντιθέτως, μόνο για αγορά αντιδραστηρίων στο ΕΣΥ, δαπανήθηκαν 180 εκ για το 2012. Το ποσό γίνεται πολλαπλάσιο εάν υπολογίσει κανείς μισθολογικό κόστος και το κόστος υποδομών και συντήρησης».
Και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δε μένουν εδώ. Μιλούν για τις υπερωρίες του προσωπικού, τα ενοίκια αλλά και τα υπόλοιπα ….περίεργα έξοδα που επίσης είχαν αναφερθεί στο ρεπορτάζ του iatropedia.gr .

 Ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου υπογραμμίζει: «Εντύπωση δε προκαλεί το γεγονός ότι ο πολυδάπανος αυτός οργανισμός διαθέτει μόνο για υπερωρίες προσωπικού 21 εκ. ευρώ, 20 εκ. ευρώ για μισθώματα, 15 εκατομ. για προμήθεια Ηλεκτρονικών υπολογιστών, 14 εκατομ. αμοιβές λοιπών που εκτελούν άγνωστης ταυτότητας υπηρεσίες με την ιδιότητα του ελευθ. επαγγελματία, 5,8 εκατομ. για καθαρισμό γραφείων, 5,2 εκατομ. για φωτισμό και κίνηση, 2,5 εκατ.ευρώ για τηλεφωνικά – τηλεγραφικά και τηλετυπικά τέλη, 2,5 εκατ. για προμήθεια υγρών καυσίμων και λιπαντικών, 1,6 εκατομ. για αγνώστου ταυτότητας “λοιπές πρόσθετες παροχές” .
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου 
iatropedia.gr