ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στον αέρα οι συνταγές που εκτελέστηκαν με το νέο σύστημα. Σε σύγχυση φαρμακοποιοί και ασφαλισμένοι

Για άλλη μια φορά το υπουργείο Υγείας έσπευσε να κάνει ανακοινώσεις χωρίς να έχει εξασφαλίσει, ότι οι αλλαγές που προαναγγέλλει μπορούν τεχνικά να εφαρμοστούν. Έτσι συνέβη και με τον νέο τρόπο πληρωμής της συμμετοχής των ασφαλισμένων που κανονικά θα ίσχυε από σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τον οποίο τη διαφορά μεταξύ γενοσήμου (φθηνού) και πρωτοτύπου (ακριβού) φαρμάκου, θα την επιβαρύνεται κατά 50% ο ΕΟΠΥΥ και κατά 50% ο ασφαλισμένος.
Χωρίς ΦΕΚ, χωρίς συνεννόηση και χωρίς να έχουν ενημερωθεί τα προγράμματα των φαρμακείων, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, άρχισε να εφαρμόζεται το σύστημα αυτό, από σήμερα στις 08:00 το πρωί μέχρι τις 09:00 όπου οι αρμόδιοι κατάλαβαν τη γκάφα τους. Οι συνταγές που εκτελέστηκαν σε αυτή τη μία ώρα με το νέο σύστημα, είναι κυριολεκτικά στον αέρα.

«Για ακόμα μία φορά αποδείχθηκε ότι τα πειράματα στο χώρο της υγείας και οι προχειρότητες εξακολουθούν να γίνονται εις βάρος του ελληνικού λαού. Ας σοβαρευθούν επιτέλους, οι κάθε «αρμόδιοι» και ας ασχοληθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα με το αντικείμενο τους, δηλαδή το φάρμακο, το οποίο είναι κοινωνικό αγαθό και δεν προσφέρεται για πειραματισμούς» καταλήγει δηκτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με το θέμα, ο ΦΣΑ.

Πηγή: Healthview.gr