ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ προς τους φαρμακοποιούς: Μείνετε στα 5 ευρώ ανά εμβολιασμό - Μη γίνει ό,τι με τα rapid tests




Τι αναφέρεται σε ενημέρωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τα μέλη του.


Να μην ευτελιστεί η αποτίμηση της διαδικασίας εμβολιασμού στα φαρμακεία, όπως έγινε με τα rapid tests, ζητεί από τα μέλη του το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Σημειώνεται πως με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο (5102/24, άρθρο 47), οι φαρμακοποιοί μπορούν να διενεργούν εμβολιασμούς και κατά της CoViD έναντι αμοιβής 5 ευρώ.

  
Όπως αναφέρεται στην ενημέρωση του ΠΦΣ, μπορούν πλέον να χορηγούνται στα φαρμακεία εμβόλια του εθνικού προγράμματος εμβολιασμών και κατά της CoViD σε άτομα άνω των 18 ετών.

Με τον συγκεκριμένο νόμο, η τιμή αποζημίωσης για τη διενέργεια του εμβολιασμού Covid-19 είναι τα 5 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ο οποίος είναι 6% για τα φάρμακα, άρα η συνολική τιμή ανέρχεται στα 5,3 ευρώ.

Το προεδρείο του ΠΦΣ καλεί τα μέλη του να διατηρήσουν σταθερή και αδιαπραγμάτευτη τιμή των 5 ευρώ και να μην παρουσιαστούν φαινόμενα ευτελισμού της αποτίμησης της διαδικασίας της διενέργειας του εμβολιασμού, όπως παρουσιάστηκαν με την διενέργεια των rapid tests.

Η διενέργεια των εμβολιασμών αυτών αφορά αδειούχους φαρμακοποιούς που έχουν πιστοποιηθεί για τη διενέργεια εποχιακού εμβολιασμού και τη χορήγηση αντιτετανικού ορού στους πολίτες (νόμος 4600/2019).

Το προεδρείο του ΠΦΣ σημειώνει πως έχει ξεκινήσει διάλογος με τον υπουργό Υγείας για τον επαναπατρισμό των φαρμάκων υψηλού κόστους στα φαρμακεία, τον επαναπροσδιορισμό του bonus στη διάθεση γενοσήμων, την αποζημίωση για τη διανυκτέρευση, την κατάργηση του rebate, την κατάργηση της παρακράτησης 0,8% στη χορήγηση off - patent, την εκλογίκευση του ωραρίου και τη διεκδίκηση του ρόλου για το φαρμακείο.


Πηγή : iatronet