ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Καρκινοπαθής έβαλε τέλος στη ζωή του περιμένοντας το φάρμακό του



Αρ. Σκουντάκης: «Μάλλον αφορά φάρμακο που διατίθεται μέσω νοσοκομείου ή φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ»


Σύμφωνα με το ekriti.gr, στο Ηράκλειο της Κρήτης καρκινοπαθής 72 ετών, αφήνοντας μία ιδιόχειρη συγκλονιστική επιστολή, αποχαιρετούσε τα παιδιά του εξηγώντας τους λόγους που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία και δένοντας μία θηλιά στο λαιμό του έδωσε τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι συγγενείς του, ο ασθενής περίμενε ένα φάρμακο για τη χημειοθεραπεία του, το οποίο δεν υπήρχε στα φαρμακεία. Ο όγκος του είχε αυξηθεί πολύ τους τελευταίους 2 μήνες και οι πόνοι ήταν αφόρητοι.

  
Μην αντέχοντας άλλο αποφάσισε να βάλει θηλιά στο λαιμό του και να δώσει τέλος στο μαρτύριο που βίωνε, ζητώντας συγγνώμη στους δικούς του μέσα από την τελευταία του επιστολή.

Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός, επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα σχετικά με τις ελλείψεις φαρμάκων, που πολλές φορές οδηγεί τους ασθενείς να απευθύνονται στον φαρμακοποιό της κοινότητας ακόμη και για φάρμακα που διακινούνται μέσα από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και τα νοσοκομεία. 

O κ. Αριστοτέλης Σκουντάκης. Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου σε δηλώσεις του είπε πως δεν είχε ζητηθεί ούτε στον ίδιο, ούτε στον Σύλλογο να βρει κάποιο φάρμακο, υπάρχουν όμως περιπτώσεις ανθρώπων που απευθύνονται και στον φαρμακοποιό της κοινότητας όταν δεν βρίσκουν το φάρμακό τους, ακόμη κι εάν αυτό αφορά φάρμακο που δεν διακινείται μέσω φαρμακείου.

«Δεν μας έχει ενοχλήσει κανείς για να ψάξουμε να βρούμε φάρμακο. Εγώ προσωπικά αλλά και σαν Σύλλογος δεν είχα κάποια ενημέρωση για να ψάξω να βρω φάρμακο. Πρέπει να αφορά νοσοκομειακή αγωγή, να πρόκειται για φάρμακο που διατίθεται μέσω νοσοκομείου ή φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ. Συχνά άνθρωποι ζητούν από τα φαρμακεία της κοινότητας να βρουν φάρμακα που είναι σε έλλειψη, και νοσοκομειακά».


Πηγή : dailypharmanews