ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


Στην φυλακή ο «εγκέφαλος» σπείρας για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

Τον δρόμο για την φυλακή έλαβαν μετά τις απολογίες τους ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» και ο «λογιστής» του κυκλώματος που κατηγορούνται για την απάτη σε βάρος του ΕΟΠΥΥ.



Από τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Οικονομική Αστυνομία, φαίνεται ότι ο αρχηγός της σπείρας να προκάλεσε ζημιά 500 χιλιάδων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ από παράνομες συνταγογραφήσεις ιατροτεχνολογικών υλικών. Εκτός φυλακής παρέμειναν τρεις κατηγορούμενοι αφού έδωσαν εγγύηση από 8 έως 10 χιλιάδες ευρώ.Οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αθώοι, ενώ θα δικαστούν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης , απάτης, έκδοση ψευδών βεβαιώσεων, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δράση κ. ά. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να χρηματιζαν γιατρούς δημόσιων ταμείων, να συνταγογραφούν παράνομα χρησιμοποιώντας ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασφαλισμένων και να αποκομίζουν κέρδη μέσω εταιρειών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συμφερόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φαίνεται να εμπλέκονται επιπλέον 33 πρόσωπα, κάποιοι εξ αυτών είναι γιατροί. Οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν κάνει παράνομες συνταγογραφήσεις.


Πηγή: virus.com.gr