ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Απόστολος Βαλτάς στο Flash.gr για τα αντιγριπικά εμβόλια: Είχα πει στην Αγαπηδάκη να μην το κάνει, ευτυχώς το διόρθωσε

Την αποκάλυψη ότι είχε προειδοποιήσει την Ειρήνη Αγαπηδάκη για το αλαλούμ έκανε στο Flash.gr ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.



Λάβρος παραμένει κατά της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς, ο οποίος σημειώνει μιλώντας στο Flash.gr ότι είχε προειδοποιήσει για το αλαλούμ που θα προκαλείτο από την αρχική απόφαση.

«Η κα Αγαπηδάκη για λόγους που δεν γνωρίζω αποφάσισε να γίνει αυτό», τόνισε υπογραμμίζοντας πως της απόφασης την οποία χαρακτηρίζει «παραλογισμό» είχε προηγηθεί επικοινωνία της πολιτικού με εκείνον αλλά και με τον γραμματέα και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου, στους οποίους είχε εκφράσει προβληματισμό για γραφειοκρατικά ζητήματα όπως το εμβολιαστικό μητρώο.

Ο ίδιος ξεκαθαρίζει μάλιστα πως για τους φαρμακοποιούς δεν αλλάζει τίποτα, ωστόσο αυτοί που θα επιβαρύνονταν εάν δεν άλλαζε η απόφαση είναι οι πολίτες που θα ταλαιπωρούνταν πηγαίνοντας στον γιατρό και φυσικά πληρώνοντας την επίσκεψη. Ο κ. Βαλτάς τόνισε πως αυτό θα ήταν ακόμα δυσκολότερο για κατοίκους της επαρχίας, όπου τα αγροτικά ιατρεία δεν λειτουργούν και ως εκ τούτου θα έπρεπε να κάνουν πολλά χιλιόμετρα για να εμβολιαστούν.

Ο κ. Βαλτάς ξεκαθαρίζει πάντως πως η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας βάζει τα πράγματα στη θέση του και λύνει το πρόβλημα. Αναφερόμενος δε στα ακριβά εμβόλια αναφέρει πως αυτά δεν έχουν να κάνουν τόσο με την τιμή όσο με το γεγονός ότι πρόκειται για εξειδικευμένα εμβόλια για τους άνω των 75 ετών, που ορθώς πρέπει να συνταγογραφούνται.


Πηγή: flash.gr