ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Μπάιντεν εμβόλιο: Εμβολιάστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ για Covid και γρίπη





Μπάιντεν εμβόλιο: Ο Μπάιντεν, 80 ετών, εμβολιάστηκε επίσης πριν από αρκετές εβδομάδες κατά της αναπνευστικής ασθένειας που είναι γνωστή ως RSV.


Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έλαβε το ενημερωμένο εμβόλιο για την COVID-19 και το ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος το Σάββατο. Ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Δρ. Κέβιν Ο’ Κόνορ, ανέφερε σε ένα σημείωμα ότι ο Μπάιντεν δέχθηκε και τα δύο εμβόλια την Παρασκευή. Ο Ο’Κόνορ είπε ότι ο Μπάιντεν, 80 ετών, εμβολιάστηκε επίσης πριν από αρκετές εβδομάδες κατά της αναπνευστικής ασθένειας που είναι γνωστή ως RSV.

 
«Καθώς μπαίνουμε στην εποχή του κρυολογήματος και της γρίπης, ο Πρόεδρος ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να επικοινωνήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης ή τον φαρμακοποιό τους για να διαβεβαιώσουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι», έγραψε ο O’Connor. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων νωρίτερα αυτόν τον μήνα ενέκριναν το νέο εμβόλιο COVID-19 για όλους από 6 μηνών και άνω.

Η σοβαρότητα της πανδημίας της COVID-19 έχει ξεθωριάσει, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες νοσηλεία και εκατοντάδες θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε εβδομάδα. Οι ειδικοί ανησυχούν ότι η ανοσία από προηγούμενους εμβολιασμούς και λοιμώξεις εξασθενεί σε πολλούς ανθρώπους και ένα νέο εμβόλιο θα έσωζε πολλές ζωές. Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετική στην COVID-19 νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά παρουσίασε μόνο ήπια συμπτώματα.

Το CDC συνιστά στα άτομα που έχουν COVID-19 και βρίσκονται σε απομόνωση να περιμένουν να εμβολιαστούν μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα και να τηρηθούν οι οδηγίες απομόνωσης. Παιδιά και ενήλικες που έχουν πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο θα πρέπει να περιμένουν να εμβολιαστούν μέχρι να αναρρώσουν από την ασθένεια και να περάσουν 90 ημέρες από τη διάγνωση, σύμφωνα με το CDC.

Ο Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στην COVID-19 τον Ιούλιο του 2022 και για δεύτερη φορά λίγο περισσότερο από τρεις ημέρες αφότου έλαβε άδεια για έξοδο από την απομόνωση του κορωνοϊού. Το δεύτερο περιστατικό ήταν μια σπάνια περίπτωση λοίμωξης «αναπήδησης» μετά από θεραπεία με ένα αντιικό φάρμακο.


Πηγή : healthweb