ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Κ. Μητσοτάκης: Εξοικειωθήκαμε με το ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας και ξέρουμε που θα παρέμβουμε



«Προσωπικό του στοίχημα» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αναμόρφωση του ΕΣΥ την τετραετία 2023 -2027. Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας είναι θα η δεύτερη βασική προτεραιότητα της κυβέρνησής του μετά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ την περίοδο της πανδημίας εξοικειωθήκαμε με το ΕΣΥ και πλέον ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αφορούν τόσο τα νοσοκομεία της χώρας όσο και την πρωτοβάθμια περίθαλψη και την ψηφιοποίηση των διαδικασιών σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

  
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση του κ. Παπαχελά για τους βασικούς στόχους που θέλει να πετύχει κατά τη διάρκεια της επόμενης διακυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Η πρώτη προτεραιότητα είναι η οικονομία, η ανάπτυξη με άλλα χαρακτηριστικά. Ποια είναι τα άλλα χαρακτηριστικά. Η ανάπτυξη πρέπει να μειώνει τις ανισότητες και να βελτιώνει τα εισοδήματα, κυρίως των μισθωτών, μια ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον, ψηφιακή, η οποία αναδεικνύει τα προτερήματα της χώρας. Δεύτερη προτεραιότητα η δημόσια υγεία. Εκεί είναι και ένα προσωπικό μου στοίχημα, όλοι μας νομίζω εξοικειωθήκαμε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας στα χρόνια της πανδημίας. Έμαθα πολλά πράγματα και νομίζω ότι ξέρω πολύ καλά πού πρέπει να παρέμβουμε. Περιμένω να υλοποιήσουμε μεγάλες αλλαγές στα νοσοκομεία μας. Παρεμβάσεις που θα κάνουμε στα επείγοντα περιστατικά, στους γιατρούς μας, στις προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στον τρόπο που πρέπει να στελεχώνουμε ειδικά τις πιο ακριτικές περιοχές. Στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στην πρόληψη, την ψηφιακή υγεία.


Πηγή : dailypharmanews