ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts


ΕΟΦ: Στη δημοσιότητα η έκθεση πεπραγμένων του Οργανισμού για το 2022


Έκθεση των πεπραγμένων του για το έτος 2022 δημοσίευσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Στην έκθεση των 55 σελίδων, καταγράφεται αναλυτικά ο σκοπός και το έργο του Οργανισμού για το περασμένο έτος, Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα δεδομένα σε σχέση με τις κλινικές μελέτες, οι καταγγελίες για τις ελλείψεις φαρμάκων και τις παράλληλες εξαγωγές καθώς και τα περιστατικά της Φαρμακοεπαγρύπνησης που καταγράφηκαν γενικά αλλά και σε σχέση με τα εμβόλια και τον covid.

Στο εισαγωγικό σημείωμα της έκθεσης, ο Πρόεδρος του ΕΟΦ κ. Φιλίππου τονίζει ότι
«στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, δεσμευόμαστε να εξυπηρετούμε τις ανάγκες των πολιτών μας και να προάγουμε μια υγιή κοινωνία. Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το όραμά μας για έναν κόσμο όπου όλοι οι άνθρωποι έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, αποτελεσματικά και οικονομικά φάρμακα» ενώ κλείνοντας κάνει αναφορά στα 40 χρόνια λειτουργίας του Οργανισμού που είναι φέτος λέγοντας:

«Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων γιορτάζει εφέτος την 40η επέτειο από την ίδρυσή του. Το 2023 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τον Οργανισμό, ο οποίος επί 40 συναπτά έτη συνεχίζει να διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη ρύθμιση της φαρμακευτικής βιομηχανίας αναφορικά με την διασφάλιση, της ποιότητας, της αποτελεσματικότητας και της ασφάλειας των φαρμάκων και των λοιπών προϊόντων αρμοδιότητάς του στην Ελλάδα. Αναλογιζόμενοι τα επιτεύγματα του Οργανισμού τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες μπορούμε να κοιτάξουμε με αισιοδοξία στο μέλλον. Είναι δέσμευση όλων μας ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει το έργο του προς την κατεύθυνση της διασφάλισης:
  • της πρόσβασης των ασθενών σε ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα
  • την πρόσβαση των πολιτών σε ασφαλή και υψηλής ποιότητας κτηνιατρικά φάρμακα, ενισχύοντας παράλληλα τον αγώνα της ΕΕ κατά της μικροβιακής αντοχής
  • την πρόσβαση των πολιτών σε ασφαλή και υψηλής ποιότητας ιατροτεχνολογικά, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά προϊόντα.
  • την προώθηση της καινοτομίας, και
  • της ανάπτυξης στον φαρμακευτικό τομέα.

Δείτε εδώ αναλυτικά την έκθεση πεπραγμένων του ΕΟΦ