ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Αποζημίωση εφημεριών και αναγνώριση υπηρεσιών οι άμεσοι στόχοι του ΠΦΣ

Όπως αναδείχθηκαν στη Γενική του Συνέλευση


Αναστασία Σαράφη
μέλος συντακτικής ομάδας farmakeutikoskosmos.gr


Οι υπηρεσίες φαρμακείου κατά το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η αποζημίωση εφημεριών και περισσότερα κίνητρα για τους φαρμακοποιούς (για τα γενόσημα, τα ΦΥΚ και τις συνενώσεις) συνοψίζουν το όραμα του ΠΦΣ για τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο 18-19/6.

Επίσης το προεδρείο τοποθετήθηκε σχετικά με τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και ανακοίνωσε πως θα ζητήσει από την κυβέρνηση να γίνει διάκριση μεταξύ παραγωγών-παρόχων. Αναφορικά με τις υπηρεσίες, ο ΠΦΣ στοχεύει να πιέσει την πολιτεία να αναγνωρίσει τη μέτρηση πίεσης και σακχάρου, τον έλεγχο καπνίσματος και την εκπαίδευση στη χρήση αναπνευστικών συσκευών.

Από τη συνεδρίαση, όπως πάντα, δεν έλλειψαν οι διαφωνίες και οι αντιπαραθέσεις, ενώ στο βήμα ανέβηκαν αρκετοί φαρμακοποιοί από όλη τη χώρα για να εκθέσουν τις απόψεις τους για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού φαρμακείου.

Από τα σημαντικότερα ζητήματα που «τέθηκαν επί τάπητος» ήταν οι ελλείψεις φαρμάκων, με τον ΠΦΣ να τονίζει ότι πρόκειται για πανευρωπαϊκό πρόβλημα αλλά και ότι η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να δράσει, αλλά και ο τακτικός έλεγχος συνταγών με πολλούς συμμετέχοντες στη Γ.Σ. να εκφράζουν φόβους ότι δεν θα έχει θετική έκβαση.