ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΦΣΘ: Νεότερα δεδομένα για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα

Νεότερα δεδομένα για τη φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα παρουσιάστηκαν στην εκδήλωση με θέμα "Κανναβινοειδή: Ο ρόλος του φαρμακοποιού σε μια νέα κατηγορία φαρμάκων"



Δείτε την ανακοίνωση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΝΟΜΟΣ3601/1928-8314/1938 Ν.Δ. 171
A.Φ.Μ 090203635 ΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Θεσσαλονίκη, 23 Ιουνίου 2022


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι φαρμακοποιοί τη χθεσινή εκδήλωση με θέμα «Κανναβινοειδή: Ο ρόλος του φαρμακοποιού σε μια νέα κατηγορία φαρμάκων», που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την εταιρεία TIKUN Europe.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα συμπληρώματα διατροφής με βάση την κάνναβη που ήδη κυκλοφορούν στη χώρα μας, αλλά και για τα πρώτα σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης που αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2023 και θα διατίθενται από τα φαρμακεία μόνο με ιατρική συνταγή. Επίσης ενημερώθηκαν για τις ειδικές κατηγορίες ασθενών για τις οποίες ενδείκνυται η χορήγηση της φαρμακευτικής κάνναβης, αλλά και τις ενδεδειγμένες δοσολογίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης, ενώ το συντονισμό τους εκδήλωσης είχε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Άννα Σιδηροπούλου.

Ομιλητές ήταν ο νευρολόγος, ακαδημαϊκός υπότροφος ΑΠΘ, Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Β’ Νευρολογική κλινική ΑΠΘ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Ιωάννης Νικολαΐδης και τίτλος ομιλίας «Ο ρόλος του ενδο-κανναβινοειδούς συστήματος στον ανθρώπινο οργανισμό και ο ρόλος της ομοιόστασης» και ο νευρολόγος, ακαδημαϊκός υπότροφος ΑΠΘ, Κέντρο Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Β’ Νευρολογική κλινική ΑΠΘ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Χρήστος Μπακιρτζής και τίτλος ομιλίας «Τα κανναβινοειδή έχουν θέση στη σύγχρονη θεραπευτική προσέγγιση;»