ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

85η ΔΕΘ - Δελτίο τύπου για τις συναντήσεις και παραστάσεις του ΦΣΘ


Σειρά συναντήσεων και παραστάσεων είχε ο ΦΣΘ το διήμερο Παρασκευής και Σαββάτου με την ευκαιρία των εγκαινίων της 85ης ΔΕΘ.

Την Παρασκευή το βράδυ, το προεδρείο του Συλλόγου εκλήθη σε συνάντηση με τον νέο Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλέυρη και την αναπληρώτρια Υπουργό κυρία Μίνα Γκάγκα. Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος και ο Ταμίας του Συλλόγου μας και έθεσαν όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συναδέλφους, τόσο σε τοπικό όσο και σε Πανελλήνιο επίπεδο. Ο Υπουργός έδειξε να γνωρίζει αρκετά από τα θέματα που θίξαμε και δεσμεύτηκε να τα εξετάσει με θετική διάθεση.

Το Σάββατο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Ευρωβουλευτή κύριο Στέλιο Κυμπουρόπουλο, σε συνέχεια της επίσκεψης του Ευρωβουλευτή στα γραφεία του Συλλόγου, πέρσι τον Οκτώβριο. Ο Ευρωβουλευτής και ψυχίατρος δεσμεύτηκε να λάβει μέρος σε επόμενο κύκλο μεταπτυχιακών μαθημάτων.

Συναντήθηκε επίσης με τον πρώην Υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και νυν Πρόεδρο του ΝΑΤ κύριο Κωνσταντίνο Τσαγκαρόπουλο, σε συνέχεια της πολύ πετυχημένης εκδήλωσης τον Μάρτιο του 2020 με θέμα το νέο ασφαλιστικό.

Επίσης έλαβε χώρα με τον Πρόεδρο του ΕΕΣ, συνάδελφο Αντώνη Αυγερινό και συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη συνεργασία του ΦΣΘ και του ΕΕΣ στην επερχόμενη ημέρα του Φαρμακοποιού, αλλά και γενικότερα στη συνέχιση των κοινών δράσεων.

Τέλος, ο Πρόεδρος και ο Ταμίας συμμετείχαν στην ενημερωτική εκδήλωση του Ιατρικού Συλλόγου της πόλης μας παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, με θέμα: «Προκλήσεις της πανδημίας στο σύστημα Υγείας». Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΦΣΘ, αναφέρθηκε και στη σημαντική συμβολή των φαρμακοποιών στον σχεδιασμό της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.