ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Προειδοποιήσεις ΕΟΦ για τα προϊόντα EPIMEDYUMLU MACUN και CLEANVISION

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) καλεί σε επαγρύπνηση τους καταναλωτές για τα παρακάτω προϊόντα:


EPIMEDYUMLU MACUN

Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης των Γερμανικών Αρχών, προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή να κάνουν χρήση του προϊόντος EPIMEDYUMLU MACUN.

Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται ως συμπλήρωμα διατροφής ή τρόφιμο (μαρμελάδα) για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας και δεν αποκλείεται η διάθεσή του και στη χώρα μας μέσω διαδικτύου, ενώ έχει διαπιστωθεί και η διάθεση του από ορισμένα καταστήματα στην Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου που πραγματοποιήθηκαν το προϊόν βρέθηκε να περιέχει τη φαρμακευτική ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς αυτή να δηλώνεται στη επισήμανση του.

Συνεπώς, κατά τη χρήση του ανωτέρω μη εγκεκριμένου προϊόντος, ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία του χρήστη.

Ήδη από τις 21/12/2018 εκδόθηκε Δελτίο Τύπου από τον ΕΟΦ (www.eof.gr) για το εν λόγω προϊόν, αλλά διαπιστώθηκε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια διακίνησης.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ



CLEANVISION

Ο ΕΟΦ, προειδοποιεί ότι το προϊόν CLEANVISION (30 capsules) που διακινείται μέσω διαδικτύου ως «βιογενές σύμπλεγμα φυσικών εκχυλισμάτων που έχουν συγκεκριμένη επίδραση στη μείωση της όρασης και εξασφαλίζουν την πλήρη εξάλειψη των πιο κοινών ασθενειών του ανθρώπινου ματιού», δεν έχει αξιολογηθεί ως προς την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του από τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι στις ιστοσελίδες μέσω τον οποίων προωθείται το ανωτέρω προϊόν προβάλλεται παραπλανητικά με «θεαματικά» αποτελέσματα, ενώ ο καταναλωτής καλείται να αποστείλει συμπληρωμένη φόρμα επικοινωνίας, χωρίς να γνωρίζει τα πλήρη στοιχεία της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την κυκλοφορία του. Έχει διαπιστωθεί ότι η έδρα των διαχειριστών των ιστοσελίδων βρίσκεται σε τρίτες χώρες.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε να μην προβαίνουν στην αγορά προϊόντων με φαρμακευτικές ενδείξεις χωρίς άδεια φαρμακευτικού προϊόντος και σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Ε.Ο.Φ.

Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας Ε.Ο.Φ. από μη αξιόπιστες πηγές, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ