ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΠΦΣ προς ΕΟΠΥΥ: να μην εφαρμοστεί ακόμη ο νόμος για τις ενημερότητες

Σε επιστολή του προς τον ΕΟΠΥΥ για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις ασφαλιστικές ενημερότητες, ο ΠΦΣ καταθέτει αίτημα να μην εφαρμοστεί η διαδικασία που προβλέπεται για την υποβολή των συνταγών μηνός Ιανουαρίου 2021.

Πιο συγκεκριμένα ο ΠΦΣ αναφέρει: "θεωρούμε επιβεβλημένο ότι για την υποβολή αυτού του μήνα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα να ισχύσει για τις ασφαλιστικές ενημερότητες το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα και ζητούμε την άμεση ενημέρωση των Υπηρεσιών του Οργανισμού".

Αναρωτιόμαστε αν μπορεί να έχει κάποια τύχη ένα τέτοιο αίτημα που αφορά τη μη-εφαρμογή Νόμου και αναμένουμε την απάντηση του ΕΟΠΥΥ.


Διαβάστε την πλήρη ενημέρωση από τον ΠΦΣ παρακάτω:


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΝΠΔΔ

Αθήνα, 8/2/202
Αρ. Πρωτ. 638

Προς: τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της Χώρας


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Σας αποστέλλουμε την υπ .αριθμ. 592/4.2.2021 επιστολή προς την Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ κυρία Θεανώ Καρποδίνη σχετικά με το θέμα των ασφαλιστικών ενημεροτήτων.

Επίσης σας υπενθυμίζουμε ότι μπορούμε να εκδίδουμε συνεχόμενες ασφαλιστικές ενημερότητες με διαφορετικό αριθμό πρωτοκόλλου μετά από διαδοχικές αιτήσεις μέσω της πλατφόρμας του ΕΦΚΑ για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ισάριθμες περιπτώσεις υποβολών σε όλη τη διάρκεια ισχύος της ασφαλιστικής ενημερότητας μέχρι 6 μήνες.

Εξάλλου σε πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με την διοίκηση του ΕΦΚΑ και την οικονομική διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ επιβεβαιώθηκαν τα ανωτέρω: Ο νόμος περί εξάμηνης ισχύος των ασφαλιστικών ενημεροτήτων δεν έχει καταργηθεί και έχουν ήδη σταλεί Οδηγίες στις Περιφερειακές Διευθύνσεις από την προηγούμενη εβδομάδα.

Η νέα αυτή ρύθμιση που αφορά τις ασφαλιστικές ενημερότητες ισχύει για όλους (ελεύθερους επαγγελματίες, επιχειρήσεις, φυσικά και νομικά πρόσωπα) όπως αντίστοιχα ισχύουν και εφαρμόζονται για όλους οι διατάξεις για τις φορολογικές ενημερότητες.

Φυσικά θεωρούμε ότι είναι μια εντελώς γραφειοκρατική διαδικασία που δεν κατανοούμε τον λόγο που νομοθετήθηκε.

Οι ανεύθυνες και αποπροσανατολιστικές όμως «ενημερώσεις» περί του αντιθέτου μόνο προβλήματα προκαλούν στον κλάδο.


Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος
Απόστολος Βαλτάς

Ο Γεν. Γραμματέας
Σεραφείμ Ζήκας