ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

ΟΣΦΕ προς ΠΦΣ: να σταματήσει η χρήση των ΣΥΦΑ στις αντιθέσεις που έχουν αναδυθεί εντός των συλλογικών οργάνων

Από: Ο.Σ.Φ.Ε.
Προς: Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Ημερομηνία: 07/09/20
Θέμα: Π.Φ.Σ. & Ο.Σ.Φ.Ε.

Αξιότιμε Πρόεδρε – Αξιότιμα Μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είτε στα πλαίσια του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. είτε από μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. είτε από εκλέκτορες του Π.Φ.Σ., γίνεται συνεχής αναφορά σε θέματα που άπτονται αποκλειστικά της οικογένειας των Συνεταιρισμένων Φαρμακοποιών (ασυμβίβαστα Π.Δ. 64/2018 & ζητήματα της λειτουργίας των ΣΥ.ΦΑ.).

Είμαστε σίγουροι πως γνωρίζετε πως οι ΣΥ.ΦΑ. έχουν και Διοικητικά Συμβούλια (που διοικούν ως σώμα τον συνεταιρισμό) και Εποπτικά Συμβούλια (που ελέγχει ως σώμα τις πράξεις του Δ.Σ.) και ορκωτούς λογιστές (που ελέγχουν με τη σειρά τους την λειτουργία των ΣΥ.ΦΑ.) και φυσικά Γενικές Συνελεύσεις που έχουν την δυνατότητα εκλογής, ελέγχου και ανάκλησης των αιρετών μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.

Είμαστε σίγουροι πως ως σώμα δεν αμφισβητείτε την αυτοτέλεια μας, το δικαίωμα μας να διαχειριζόμαστε τα του «οίκου μας» όπως ορίζουν τα καταστατικά και ο νόμος.

Κάνουμε έκκληση σε εσάς Πρόεδρε και στο σύνολο των Μελών του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να πάρετε πρωτοβουλία ώστε να σταματήσει η χρήση των ΣΥ.ΦΑ. στις πολιτικές ή μη, αντιθέσεις που έχουν αναδυθεί εντός των συλλογικών σας οργάνων. Η χρήση αυτή μόνον αρνητικά αποτελέσματα παράγει στο 50% των φαρμακοποιών τους οποίους εσείς έχετε κληθεί να αντιπροσωπεύσετε αλλά ταυτόχρονα είναι μέλη των ΣΥ.ΦΑ.

Κάνουμε έκκληση σε εσάς Πρόεδρε και στο σύνολο των Μελών του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. να μην επιτρέψετε να δηλητηριαστούν οι σχέσεις των θεσμικών οργάνων ώστε να μην παρεμποδιστεί η ομαλή έως τώρα συνεργασία μας και η αμέριστη και άδολη βοήθεια που προσφέρουμε στον Π.Φ.Σ.


Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ. της Ο.Σ.Φ.Ε.

Πρόεδρος Δ.Σ.
Μπελώνης Σταύρος

Γραμματέας Δ.Σ.
Μαρίνος Ελευθέριος