ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Ρεπορτάζ από τη δράση του ΦΣΘ "Φόρεσε τη μάσκα σου" στην Πλατεία Αριστοτέλους (φώτο, βίντεο)

Θεσσαλονίκη: 4000 μάσκες θα διανέμονται δωρεάν για 8 ώρες στην Πλατεία Αριστοτέλους

Αναδημοσίευση από thestival.gr


Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού με σαφές μήνυμα για την προστασία της δημόσιας υγείας προχώρησε σήμερα το πρωί ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.


Παρά τον βροχερό καιρό, από τις 10 το πρωί οι εθελοντές βρίσκονται στις θέσεις τους, στα δύο σταντ που έχουν στηθεί στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την Αριστοτέλους, με σκοπό την δωρεάν διανομή περίπου 4000 μασκών στους πολίτες που θα περάσουν από εκεί, έως τις 6 το απόγευμα. Σημειώνεται πως η κάθε μάσκα διανέμεται σε ατομική συσκευασία, ενώ στο πίσω μέρος της υπάρχουν όλες οι απαραίτητες οδηγίες ορθής χρήσης της.



Η δράση “Φόρεσε τη μάσκα σου” στοχεύει, σύμφωνα με τους διοργανωτές, στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρησιμοποίηση της μάσκας, καθώς και για την προστασία που παρέχει στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

“Εχθές γιορτάσαμε την παγκόσμια ημέρα του φαρμακοποιού και σήμερα έχουμε αυτή την δράση στην Αριστοτέλους για να μοιράσουμε μάσκες στον κόσμο και να του επιστήσουμε την προσοχή στη σωστή χρήση της μάσκας”, επισήμανε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσιος Ευγενίδης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Απόστολος Βαλτάς τόνισε πως: “Το μήνυμα που θέλουμε να δηλώσουμε είναι πως όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πανδημία και θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να φοράμε μάσκα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και η θεραπεία”.

Ο κ. Βαλτάς αναφέρθηκε και σε όλους εκείνους που είναι αντίθετοι στην χρήση της μάσκας λέγοντας ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να δημιουργήσουν προβλήματα στον επιστημονικό κόσμο. «Πρέπει να φοράμε μάσκα παντού», τόνισε.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χάρης Αηδονόπουλος σημείωσε ότι: “Δεν πιστεύουμε σε θεωρίες συνωμοσίας και είμαστε εδώ για να συνεχίσουμε όλοι οι συλλειτουργοί του Ιπποκράτη, μιλώντας με την ιατρική μου ιδιότητα, το έργο της μείωσης της θνησιμότητας και της νοσηρότητας του κορωνοϊού”.