ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Φαρμακοποιοί Θεσσαλονίκης: Υπάρχει επάρκεια μασκών, τελειώνουν τα γάντια

Καλύτερα προετοιμασμένα δηλώνουν πλέον τα φαρμακεία


Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας έφερε τους πολίτες με μια νέα πραγματικότητα, μια νέα συνήθεια για την καθημερινότητα τους. Όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι έσπευσαν στα φαρμακεία για να αγοράσουν απόθεμα μασκών, για να είναι προετοιμασμένοι για το προσεχές διάστημα. «Τις τελευταίες μέρες, μετά τη νέα απόφαση για υποχρεωτικές μάσκες σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, οι πολίτες έρχονται και αγοράζουν περισσότερες μάσκες. Φυσικά, πάντα υπήρχε ζήτηση για μάσκες, αλλά πλέον είναι ιδιαίτερα αυξημένη», σημείωσε στον «Τύπο Θεσσαλονίκης» ο πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Θεσσαλονίκης Διονύσης Ευγενίδης. «Την προηγούμενη φορά, όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα και ήμασταν απροετοίμαστοι για να διαθέσουμε τόσες μάσκες, σκεφτείτε ότι το απόθεμα είχε εξαντληθεί τις πρώτες μέρες», συμπλήρωσε. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επάρκεια στις μάσκες, μας εξηγεί πρόεδρος, σε 10 μέρες θα έχουμε πολύ καλύτερη εικόνα. «Είμαστε πλέον πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι για την αυξημένη ζήτηση των μασκών στα φαρμακεία, ενώ υπάρχει πλέον και εγχώρια παραγωγή, οπότε πιστεύω ότι θα είμαστε εντάξει. Σε κάθε περίπτωση, σε 10 μέρες θα εκτιμήσουμε καλύτερα την κατάσταση».

Ποιες μάσκες πρέπει να φοράμε όμως;

«Οι πολίτες πρέπει να ξέρουν ότι οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν κυρίως τους γύρω ανθρώπους και όχι τον εαυτό μας. Χρειάζονται επίσης ειδική καθαριότητα και φροντίδα. Σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, χειρουργική μάσκα μίας χρήσης, είναι πλέον ενδεδειγμένη επιλογή καθώς παρέχει προστασία και στον κάτοχο της μάσκας. Οι υπόλοιπες μάσκες απευθύνονται μόνο στο υγειονομικό προσωπικό», κατέληξε.

Τέλος αποφυγή του συνωστισμού και τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής είναι πάρα πολύ σημαντικά, εκτός από τη χρήση μάσκας για την ανάσχεση του κορωνοιού.

Πηγή: Τύπος της Θεσσαλονίκης, 31/07/20, σελ 8-9.