ΡΟΗ

6/recent/ticker-posts

Στα φαρμακεία για μάσκες σπεύδουν οι πολίτες μετά τα νέα μέτρα

Στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης σπεύδουν οι πολίτες για να αγοράσουν μάσκες μιας χρήσης μετά τα νέα μέτρα υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. Υπάρχει αφθονία και καλές τιμές σε μάσκες και αντισηπτικά λέει στο Sputnik ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Από Φανή Χαρίση, αναδημοσίευση από sputniknews.gr

Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση την Τρίτη 28 Ιουλίου, αυξάνοντας τους χώρους όπου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και για το κοινό, οδήγησε πολλούς πολίτες σε φαρμακεία και σούπερ μάρκετ προκειμένου να αγοράσουν μάσκες μιας χρήσης.

Έτσι, από 29 Ιουλίου η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε:
  • ΔΕΚΟ, τράπεζες, γραφεία εξυπηρέτησης κοινού
  • Καταστήματα τροφίμων
  • Καταστήματα λιανικής
  • Κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής
Το μέτρο αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο και τους πελάτες, και οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο, ύψους 150 ευρώ.

Στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, όπως είπε στο Sputnik ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγου της πόλης (ΦΣΘ), Αργύρης Αργυρόπουλος, πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να αγοράσουν μάσκες μιας χρήσεως.

«Με τη νέα υποχρέωση για χρήση μάσκας, ο κόσμος έρχεται κι αγοράζει» είπε ο κ. Αργυρόπουλος, προσθέτοντας ότι τις τελευταίες ημέρες ήδη περισσότεροι πολίτες προέβησαν σε αγορές μασκών προφανώς λόγω και των κρουσμάτων που καταγράφονται.

Στα φαρμακεία υπάρχει, όπως λέει, αφθονία σε μάσκες μιας χρήσης, ενώ οι τιμές για μία μάσκα κυμαίνονται από 40 έως 50 λεπτά.

«Υπάρχουν σε αφθονία μάσκες στα φαρμακεία και σε πολύ καλές τιμές όπως και στα αντισηπτικά που επίσης αγοράζει ο κόσμος» είπε ο κ. Αργυρόπουλος.

Όσον αφορά την ορθή χρήση της μάσκας μιας χρήσεως, ο γραμματέας του Φαρμακευτικού Συλλόγους Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι «εξαρτάται από το πού θα πάμε και με πόσο κόσμο θα βρεθούμε».

«Αν δηλαδή πάει κάποιος σε μια τράπεζα και μείνει πολλή ώρα, το σωστό είναι μετά να την πετάξει. Αν μπει για δύο λεπτά σε ένα κατάστημα, μετά άλλα τόσα σε ένα άλλο, τότε μπορεί να τη χρησιμοποιήσει σχεδόν όλη ημέρα. Εγώ στο φαρμακείο χρησιμοποιώ μία μάσκα όλη την ημέρα. Η διάρκεια μιας μάσκας έχει σχέση με τον χώρο και τον κόσμο» είπε ο κ. Αργυρόπουλος.